Χρυσός: Και νέα άνοδος - Κινήθηκε αντίθετα από δολάριο και αποδόσεις ομολόγων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Και νέα άνοδος - Κινήθηκε αντίθετα από δολάριο και αποδόσεις ομολόγων
Κέρδισαν έδαφος οι τιμές του χρυσού την  Πέμπτη για να κλείσουν ανοδικά για τρίτη διαδοχική ημέρα συναλλαγών με «φόντο» την οπισθοχώρηση του αμερικανικού δολαρίου αλλά και της απόδοσης των δεκαετών ομολόγων.

Κέρδισαν έδαφος οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη για να κλείσουν ανοδικά για τρίτη διαδοχική ημέρα συναλλαγών με «φόντο» την οπισθοχώρηση του αμερικανικού δολαρίου αλλά και της απόδοσης των δεκαετών ομολόγων.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 9,90 δολάρια ή κατά 0,6% στα 1.771,40 δολ. ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έπειτα από δύο διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο, σε επίπεδο πιο ενεργού συμβολαίου, από τις 17 Αυγούστου, όπως δείχνουν τα στοιχεία της FactSet.

Στο μεταξύ, η τιμή του συμβολαίου του ασημιού, παραδόσεως Σεπτεμβρίου, κέρδισε 21 σεντς ή 1,1% για να κλείσει στα 19,12 δολ. ανά ουγγιά, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας. Το παλλάδιο Σεπτεμβρίου «σκαρφάλωσε» 114,20 δολ. ή 5,6% στα 2.139,80 δολ. ανά ουγγιά ενώ η πλατίνα Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 0,8% ή κατά 7,10 δολάρια στα 873,90 δολ. ανά ουγγιά.

Η τιμή του χαλκού, παραδόσεως Σεπτεμβρίου, σημείωσε άνοδο 6 σεντς ή 1,5% στα 3,699 δολ. η λίβρα.

Η ήπια υποχώρηση του δολαρίου αλλά και των αποδόσεων των μακροπρόθεσμων ομολόγων από τα πρόσφατα υψηλά τους βοήθησαν τον χρυσό να ανακτήσει μέρος των πρόσφατων απωλειών του, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Οι επενδυτές περιμένουν αύριο την ομιλία του Προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ, όπου αναμένεται να δώσει στοιχεία για τη μελλοντική επιτοκιακή πολιτική της νομισματικής αρχής. Οι traders των πολύτιμων μετάλλων δείχνουν να μην εμπιστεύονται την άποψη μιας «στροφής της Fed», δηλαδή ότι η Fed θα επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων, έγραψαν οι αναλυτές της TD Securities την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fitch: Σοκ στην Ευρώπη εάν η Ρωσία διακόψει τη ροή φυσικού αερίου - Ο κίνδυνος για την Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider