Wall Street: Δεν πτοήθηκε από τα αδύναμα στοιχεία της Κίνας και επέμεινε ανοδικά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Δεν πτοήθηκε από τα αδύναμα στοιχεία της Κίνας και επέμεινε ανοδικά
Παρά την αρχική αρνητική αντίδραση, οι δείκτες της Wall Street δεν πτοήθηκαν τελικά από τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία της Κίνας και κατάφεραν να «χτίσουν» στα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, με τους traders να ετοιμάζονται για τα εταιρικά μεγέθη μεγάλων ονομάτων του κλάδου λιανικής.

Παρά την αρχική αρνητική αντίδραση, οι δείκτες της Wall Street δεν πτοήθηκαν τελικά από τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία της Κίνας και κατάφεραν να «χτίσουν» στα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, με τους traders να ετοιμάζονται για τα εταιρικά μεγέθη μεγάλων ονομάτων του κλάδου λιανικής.

Ο Dow Jones κέρδισε 151 μονάδες ή 0,45% για να κλείσει στις 33.912 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να υποχωρεί έως και 180 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,4% ή κατά 17 μονάδες στις 4.297 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στις 13.128 μονάδες, με άνοδο 80 μονάδων ή 0,6%. Οι μετοχές των Apple και Microsoft ήταν μεταξύ των μετοχών που έδωσαν τη μεγαλύτερη ώθηση σε S&P 500 και Nasdaq.

Οι κινήσεις της Δευτέρας έρχονται παρά τα απογοητευτικά στοιχεία από το μέτωπο της κινεζικής οικονομίας όπου, τόσο η βιομηχανική παραγωγή, όσο και οι λιανικές πωλήσεις υπολείπονταν των εκτιμήσεων. Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας προχώρησε σε απρόσμενη αύξηση των επιτοκίων, εντείνοντας τις ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας.

Την περασμένη εβδομάδα ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 3,25%, συμπληρώνοντας ένα ανοδικό σερί τεσσάρων εβδομάδων. Το ίδιο και ο Nasdaq, ο οποίος ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,08%. Ο Dow Jones πρόσθεσε 2,9%.

Οι επενδυτές έχουν μπροστά τους μια εβδομάδα με αποτελέσματα από μεγάλους λιανοπωλητές, όπως η Home Depot, η Walmart και η Target και αναμένουν να ακούσουν πως οι επιχειρήσεις τους επηρεάστηκαν το τελευταίο τρίμηνο από τον πληθωρισμό και άλλες μακροοικονομικές προκλήσεις. Η ανάπτυξη της κερδοφορίας του β' τριμήνου των επιχειρήσεων του S&P 500 έχει βελτιωθεί από την 1η Ιουλίου και τα νέα από τις αμερικανικές εταιρείες τείνουν κυρίως να εκπλήσσουν τους επενδυτές που ετοιμάζονταν να ακούσουν πολύ πιο απαισιόδοξες προοπτικές τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για την οικονομία.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Third Point του Daniel Loeb απέκτησε νέο μερίδιο στην Disney, πιέζοντας τον αμερικανικό κολοσσό να αποσχίσει το αθλητικό δίκτυο ESPN. Η μετοχή καταγράφει κέρδη 2,48%.

Φώτο: associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Απώλειες 3% για την τιμή - Κυριάρχησαν οι ανησυχίες για την ανάπτυξη της Κίνας

Κάτω από τα 1.800 δολάρια έκλεισε ο χρυσός

gazzetta
gazzetta reader insider insider