Ο hedge fund manager Daniel Loeb αποκτά νέο μερίδιο στην Disney και πιέζει για απόσχιση του ESPN

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο hedge fund manager Daniel Loeb αποκτά νέο μερίδιο στην Disney και πιέζει για απόσχιση του ESPN
H Third Point του Daniel Loeb απέκτησε νέο μερίδιο στην Disney, πιέζοντας τον αμερικανικό κολοσσό να αποσχίσει το αθλητικό δίκτυο ESPN, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

H Third Point του Daniel Loeb απέκτησε νέο μερίδιο στην Disney, πιέζοντας τον αμερικανικό κολοσσό να αποσχίσει το αθλητικό δίκτυο ESPN, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Η μετοχή αντέδρασε με άλμα 2% στην είδηση.

Σε μια επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Disney, Bob Chapek, ο Loeb σημείωσε ότι υπάρχουν σημαντικά επιχειρήματα υπέρ της απόσχισης του ESPN, εξηγώντας ότι η μονάδα δημιουργεί επί του παρόντος σημαντικές ελεύθερες ταμειακές ροές για τη Disney.

«Το ESPN θα είχε μεγαλύτερη ευελιξία να επιδιώξει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που θα ήταν πιο δύσκολο όσο παραμένει τμήμα της Disney, όπως ο αθλητικός στοιχηματισμός», υποστήριξε ο Loeb. «Πιστεύουμε ότι οι περισσότερες συμφωνίες μεταξύ των δύο εταιρειών μπορούν να αναπαραχθούν, με τον τρόπο που το eBay έκανε την απόσχιση του PayPal ενώ συνεχίζει να χρησιμοποιεί το προϊόν για την επεξεργασία πληρωμών».

Η Disney κερδίζει περισσότερα χρήματα από τους συνδρομητές καλωδιακής τηλεόρασης από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία αποκλειστικά λόγω του ESPN. Το ESPN και το αδελφό δίκτυο ESPN2 χρεώνουν αθροιστικά σχεδόν 10 δολάρια το μήνα, ενώ η Disney απαιτεί από τους παρόχους συνδρομητικής τηλεόρασης να συμπεριλαμβάνουν το ESPN ως μέρος των πιο δημοφιλών καλωδιακών πακέτων τους.

Το ESPN+, μια υπηρεσία streaming με περιορισμένο περιεχόμενο, έγινε πιο δυνατό προϊόν τον περασμένο χρόνο καθώς η Disney μεταφέρει περισσότερα αποκλειστικά ζωντανά παιχνίδια στην υπηρεσία. Η Disney ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα αυξήσει την τιμή του ESPN+ στα 9,99 δολ. τον μήνα, από 6,99 δολ. τον μήνα από τις 23 Αυγούστου, στη μεγαλύτερη αύξηση τιμής μέχρι σήμερα.

Επίσης, ο Loeb προέτρεψε την Disney να συγχωνεύσει την υπηρεσία streaming Hulu με την πλατφόρμα Disney+.

Η Comcast έχει συμφωνήσει να πουλήσει το μερίδιο της ύψους 33% της Hulu στη Disney σε δύο χρόνια. Ο Loeb είπε ότι η Disney θα πρέπει να «κάνει κάθε προσπάθεια» για να αποκτήσει το εναπομείναν μειοψηφικό μερίδιο της Comcast πριν από την προθεσμία του 2024.

«Πιστεύουμε ότι θα ήταν συνετό για τη Disney ακόμη και να πληρώσει ένα μικρό premium για να επιταχύνει την ενσωμάτωση», ανέφερε ο Loeb στην επιστολή. «Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι μια προτεραιότητα για εσάς και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια συμφωνία προτού η Comcast υποχρεωθεί συμβατικά να το κάνει σε περίπου 18 μήνες».

Η Disney μόλις ολοκλήρωσε ένα ισχυρό τρίμηνο με την αύξηση των συνδρομητών του streaming να συντρίβει τις εκτιμήσεις. Η Disney ανακοίνωσε επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο εσόδων, όσο και κερδών, με ώθηση από την αύξηση των δαπανών στα θεματικά πάρκα της.

Ο Loeb έχει ιστορία ως ακτιβιστής επενδυτής στον κολοσσό των μέσων ενημέρωσης. Διατηρούσε μερίδιο για δύο χρόνια από το 2020 έως τις αρχές του 2022, διάστημα στο οποίο πίεζε την Disney να ενισχύσει τις υπηρεσίες streaming.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρχονται αυξήσεις στις τιμές του Disney+

Disney: Σημαντική αύξηση των συνδρομητών του Disney+, «άλμα» 5% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider