ΗΠΑ: Σε χαμηλά έξι μηνών η τιμή της βενζίνης - Έπεσε κάτω από τα 4 δολάρια/γαλόνι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε χαμηλά έξι μηνών η τιμή της βενζίνης - Έπεσε κάτω από τα 4 δολάρια/γαλόνι
Σημαντική αποκλιμάκωση καταγράφουν οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, με την μέση τιμή για ένα γαλόνι βενζίνης να πέφτει κάτω από τα τέσσερα δολάρια για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο.

Σημαντική αποκλιμάκωση καταγράφουν οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, με την μέση τιμή για ένα γαλόνι βενζίνης να πέφτει κάτω από τα τέσσερα δολάρια για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών AAA, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης στην αμερικανική αγορά έφτασε στα 3,99 δολάρια/δολάρια, ενώ πριν από μόλις ένα μήνα η μέση τιμή είχε σκαρφαλώσει 5,02 δολάρια/γαλόνι.

Ωστόσο, οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ παραμένουν σημαντικά υψηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες του προηγούμενου έτους, όταν η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης δεν ξεπερνούσε τα 3,2 δολάρια/γαλόνι.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών, οι διακυμάνσεις από Πολιτεία σε Πολιτεία εξακολουθούν να είναι αρκετά μεγάλες, καθώς η μέση τιμή στην Καλιφόρνια ανέρχεται στα 5,38 δολάρια/γαλόνι, την στιγμή που στο Τέξας δεν ξεπερνάει τα 3,49 δολάρια/γαλόνι.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, σημαντικό μερίδιο στην αποκλιμάκωση των τιμών -εκτός από την πτώση των διεθνών τιμών του αργού εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση- έχουν διαδραματίσει και οι πρωτοβουλίες της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία νωρίτερα τον Ιούνιο αποφάσισε να ρίξει στην αγορά σημαντικές ποσότητες πετρελαίου από τα Στρατηγικά της Αποθέματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Société Générale: Πόσο πιθανό είναι να χτυπήσει την Ιταλία ένα «τσουνάμι» υποβαθμίσεων

Η ξηρασία «στερεύει» τα ποτάμια της Ευρώπης - Σε κίνδυνο μεταφορές αξίας 80 δισ. δολαρίων

Ryanair: Τέλος στο εισιτήριο των 10 ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider