Πετρέλαιο: Το αμερικανικό αργό «έχασε» τα 90 δολάρια, πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Το αμερικανικό αργό «έχασε» τα 90 δολάρια, πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία
Στο επίκεντρο των ανησυχιών για τις τιμές του πετρελαίου είναι οι προβληματισμοί για την εκδήλωση ύφεσης στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Σημαντική πτώση καταγράφουν την Πέμπτη τα συμβόλαια του πετρελαίου στις αγορές εμπορευμάτων, με τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία να επηρεάζουν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τη ζήτηση του «μαύρου χρυσού».

Το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Σεπτεμβρίου, έφτασαν πρόσκαιρα να πέφτουν κάτω από τα επίπεδα των 90 δολαρίων ανά βαρέλι, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου. Οι απώλειες έρχονται καθώς την Τετάρτη η τιμή του αμερικανικού αργού έφτασε κοντά σε χαμηλό 6 μηνών.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Οκτωβρίου, χάνουν 0,53% ή 60 σεντ στα 96.18 δολάρια ανά βαρέλι.

Ανησυχία για ύφεση

Στο επίκεντρο των ανησυχιών για τις τιμές του πετρελαίου είναι οι προβληματισμοί για την εκδήλωση ύφεσης στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, που θα μπορούσε να έχει πολύ ισχυρό αντίκτυπο για τη ζήτηση του «μαύρου χρυσού».

Νωρίτερα, η Τράπεζα της Αγγλίας έκανε λόγο για παρατεταμένη ύφεση στη βρετανική οικονομία, που θα διαρκέσει για το σύνολο του 2023.

Σύμφωνα με την BoE, η Μεγάλη Βρετανία θα εισέλθει σε ύφεση από το δ’ τρίμηνο του 2022 η οποία θα διαρκέσει πέντε τρίμηνα καθώς το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών μετά φόρων θα μειωθεί ραγδαία το 2022 και το 2023 και η κατανάλωση θα αρχίσει να συρρικνώνεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Με βουτιά 4% αντέδρασε στην απρόσμενη αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider