Wall Street: Η αγωνία για την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν πλήττει τα futures

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Η αγωνία για την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν πλήττει τα futures
«Θα φθάσει η Πρόεδρος της Βουλής Πελόζι σήμερα στην Ταϊβάν όπως έχει επισημανθεί και πώς θα αντιδράσει η Κίνα;» διερωτήθηκε σε υπόμνημα του ο Marc Ostwald.

Σε πτώση βρίσκονται τα futures των δεικτών της Wall Street εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, λόγω της αναμενόμενης επίσκεψης της προέδρου της Βουλής των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν.

Το Πεκίνο, που βλέπει την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς του, έχει απειλήσει με «σοβαρές συνέπειες» εάν η επίσκεψη της Πελόζι πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί, με τα τοπικά μέσα να αναφέρουν πως αναμένεται να καταφθάσει στο νησί την Τρίτη το βράδυ τοπική ώρα. Η ανησυχία για μια ραγδαία κλιμάκωση έχει φέρει αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές.

«Θα φθάσει η Πρόεδρος της Βουλής Πελόζι σήμερα στην Ταϊβάν όπως έχει επισημανθεί και πώς θα αντιδράσει η Κίνα;» διερωτήθηκε σε υπόμνημα του ο Marc Ostwald, επικεφαλής οικονομολόγος της ADM Investor Services International.

Η Πελόζι θα είναι η υψηλότερα ιστάμενη αξιωματούχος των ΗΠΑ που θα επισκεφθεί το νησί σε 25 χρόνια στα πλαίσια μιας περιοδείας στη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία για συνομιλίες σε διάφορα θέματα, όπως το εμπόριο, η πανδημία, η κλιματική αλλαγή και η ασφάλεια.

«Οι ΗΠΑ και η Ταϊβάν έχουν συνωμοτήσει για να προκαλέσουν πρώτες και η Κίνα εξαναγκάζεται να ενεργήσει μόνο για αυτοάμυνα», είπε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ σε δημοσιογράφους την Τρίτη στο Πεκίνο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, και με τις αγορές σε Ασία και Ευρώπη, να έχουν πάρει την κατιούσα, τα futures της Wall Street υποχωρούν, με τον Dow Jones στις -176 μονάδες, ή 0,5%, στις 32.591 μονάδες.

Τα futures του S&P 500 υποχώρησαν 25,50 μονάδες ή 0,6%, στις 4.095 μονάδες, και, τέλος, τα futures του Nasdaq να χάνουν 102,50 μονάδες ή 0,8%, στις 12.860 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι αγορές κρατάνε την αναπνοή τους, για την άφιξη ή μη, της Πελόζι στην Ταϊβάν

Γιατί η Κίνα είναι σε «αναμμένα κάρβουνα» με την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider