Κοντά σε χαμηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός, υπό τη σκιά της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά σε χαμηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός, υπό τη σκιά της Fed
Οι επενδυτές απέχουν στις τοποθετήσεις από το πολύτιμο μέταλλο όταν διαφαίνεται μια μεγάλη αλλαγή στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εβδομάδων κινήθηκαν για τη Δευτέρα τα συμβόλαια του χρυσού, εν μέσω της ανησυχίας στις διεθνείς αγορές για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Μετά από τη διήμερη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) που αρχίζει την Τρίτη, η τράπεζα θα ανακοινώσει νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων της με στόχο την ανάσχεση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία. Οι αγορές φαίνεται πως προεξοφλούν μια αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης, στην οποία η Fed έχει να προχωρήσει από το 1994.

Το παραπάνω κλίμα εντείνει τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, οδηγώντας σε πολυετή υψηλά την απόδοση στο κρατικό 2ετές των ΗΠΑ, ενώ σημειώνεται πως οι επενδυτές απέχουν στις τοποθετήσεις από το πολύτιμο μέταλλο όταν διαφαίνεται μια μεγάλη αλλαγή στη νομισματική πολιτική της τράπεζας.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Αυγούστου, έχασαν 2,3% ή 43,70 δολάρια στα 1.831,80 δολάρια ανά ουγγιά. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των ενεργών συμβολαίων από τις 18 Μαΐου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Δεδομένη για τις αγορές η αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 75 μονάδες βάσης

FT: Οι οικονομολόγοι αναμένουν ύφεση στις ΗΠΑ για το 2023

Sell off στην Wall Street - Στις -800 μονάδες ο Dow Jones, στο -4,2 ο Nasdaq

gazzetta
gazzetta reader insider insider