Μήνυση 456 εκατ. δολαρίων στο LME για τις αναστολές στην αγορά νικελίου του Λονδίνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυση 456 εκατ. δολαρίων στο LME για τις αναστολές στην αγορά νικελίου του Λονδίνου
Ρυθμιστικές αρχές και παράγοντες της αγοράς μετάλλων έχουν καλέσει το LME για μεγαλύτερη διαφάνεια στη λειτουργία του.

Το fund Elliot Associates κατέθεσε αγωγή κατά του Χρηματιστηρίου Μετάλλων του Λονδίνου (LME) για την αναστολή και ακύρωση λειτουργίας στις συναλλαγές νικελίου, ύψους 456 εκατ. δολαρίων.

Η αγωγή κατατέθηκε από την χρηματιστηριακή αγορά του Χονγκ Κονγκ σε βρετανικό δικαστήριο στις αρχές Ιουνίου, ανέφερε η μητρική του LME, HKEX σε σχετική ανακοίνωση της, σύμφωνα με τo CNBC.

Η αγωγή ζητά την ακύρωση της αναστολής συναλλαγών στα συμβόλαια νικελίου μετά από τις 8 Μαρτίου, όταν το LME ανέστειλε τη διαπραγμάτευση των συναλλαγών του μετάλλου λόγω μεταβλητότητας αφότου οι ιτμές διπλασιάστηκαν στα 100.000 δολάρια ανά τόνο νικελίου μέσα σε λίγες ώρες.

Οι συναλλαγές επανήλθαν στις 16 Μαρτίου, προκαλώντας δυσφορία στους επενδυτές, με την αγωγή της Elliot Associates να υποστηρίζει πως η ακύρωση των συναλλαγών ήταν «ενάντια στους δημόσιους νόμους και αποτελούσε παράβαση των δικαιωμάτων των επενδυτών»

Απαντώντας, η HKEX αναφέρει πως το LME απέρριψε τις κατηγορίες και ότι θα κινηθεί νομικά κατά της αγωγής.

Σημειώνεται πως ρυθμιστικές αρχές και παράγοντες της αγοράς μετάλλων έχουν καλέσει το LME για μεγαλύτερη διαφάνεια στη λειτουργία του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider