Ήπια άνοδος για τον χρυσό μετά τα χαμηλά δύο μηνών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια άνοδος για τον χρυσό μετά τα χαμηλά δύο μηνών
Κέρδη κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, ανακάμπτοντας μερικώς από τις ισχυρές απώλειες της Δευτέρας, οι οποίες οδήγησαν το πολύτιμο μέταλλο στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Κέρδη -για πρώτη φορά στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις- κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, ανακάμπτοντας μερικώς από τις ισχυρές απώλειες της Δευτέρας, οι οποίες οδήγησαν το πολύτιμο μέταλλο στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουνίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σημείωσαν άνοδο 0,5% ή 9,4 δολαρίων/ουγγιά και διαμορφώθηκαν στα 1.905,4 δολάρια/ουγγιά.

Υπενθυμίζεται πως χθες, οι τιμές των μετάλλων υποχώρησαν σημαντικά, κάτι που πολλοί έσπευσαν να αποδώσουν στις ανησυχίες σχετικά με ένα ενδεχόμενο lockdown στο Πεκίνο, ωστόσο ο Daniel Briesemann -αναλυτής της Commerzbank- θεωρεί πως το sell off της Δευτέρας οφείλεται στην ενίσχυση του δολαρίου αλλά και στις αυξημένες πωλήσεις εκ μέρους των επενδυτών στην προσπάθειά τους να καλύψουν την «χασούρα» από άλλα assets.

«Κατά την διάρκεια παρόμοιων καταστάσεων στο παρελθόν, ο χρυσός πολύ συχνά βρισκόταν αντιμέτωπος με τέτοια φαινόμενα, κυρίως επειδή χρησιμοποιούταν ώστε να καλύψει τις ζημιές από τις υπόλοιπες επενδύσεις», ανέφερε στο MarketWatch ο Briesemann, υπογραμμίζοντας πως η χθεσινή ημέρα αποτέλεσε χαρακτηριστικό παράδειγμα της παραπάνω συνθήκης.

Παράλληλα, ο Briesemann εκτίμησε πως ο χρυσός θα επανέλθει στο προσκήνιο ως το ασφαλέστερο καταφύγιο σε περιόδους εντάσεων και επιφυλακτικότητας, ιδιαίτερα την παρούσα στιγμή που ο πληθωρισμός δημιουργεί ισχυρές αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Μαΐου έκλεισε με μικρά κέρδη 0,3% στα 23,73 δολάρια/ουγγιά, όπως και ο χαλκός Μαΐου που διαμορφώθηκε στα 4,483 δολάρια/λίβρα, ενισχυμένος κατά 0,8%.

Κέρδη 1,2% και για την πλατίνα Ιουλίου που διαμορφώθηκε στα 916,2 δολάρια/ουγγιά, ενώ τέλος το παλλάδιο Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 1,8% στα 2.160,5 δολάρια/ουγγιά, ανακάμπτοντας από την χθεσινή «βουτιά» του 10,7%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιταχύνεται το sell off στη Wall Street - Απώλειες 3,4% για τον Nasdaq

Συνεχίζεται το πτωτικό σερί στις ευρωαγορές - Απώλειες 5% για την HSBC

gazzetta
gazzetta reader insider insider