Πετρέλαιο: «Χάνει» τα 100 δολάρια το WTI με απώλειες 5%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: «Χάνει» τα 100 δολάρια το WTI με απώλειες 5%
Ο φόβος για επαναφορά και η επέκταση των σκληρών περιοριστικών μέτρων στην Κίνα, οδηγεί σε «βουτιά» τις τιμές του μαύρου χρυσού.

Ισχυρές απώλειες που ξεπερνούν το 5% καταγράφουν την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ο φόβος για επαναφορά και η επέκταση των σκληρών περιοριστικών μέτρων στην Κίνα, οδηγεί σε «βουτιά» τις τιμές του μαύρου χρυσού, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η ζήτηση του εμπορεύματος θα πληγεί σημαντικά τις επόμενες εβδομάδες εξαιτίας του γεγονότος πως η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού πετρελαίου παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το MarketWatch, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουνίου του αμερικανικού West Texas Intermediate υποχωρούν κατά 5,61% ή 5,75 δολάρια/βαρέλι στα 96,34 δολάρια/βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουνίου του ευρωπαϊκού αργού τύπου brent χάνουν 5,88% ή 6,25 δολάρια και βρίσκονται στα 100,39 δολάρια/βαρέλι.

Σημειώνεται πως η κινεζική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού σήμερα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, με μια εκστρατεία διενέργειας τεστ να έχει ξεκινήσει στο Πεκίνο και τους κατοίκους να κάνουν προμήθειες ανησυχώντας για την επιβολή lockdown.

Οι κάτοικοι του Πεκίνου φαίνεται να φοβούνται για το ενδεχόμενο επιβολής lockdown όπως αυτό που ισχύει στη Σανγκάη, με τους 25 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης να βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους από τις αρχές Απριλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: «Έσβησαν» οι απώλειες με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο

Κυρίαρχη η ανησυχία στις ευρωαγορές - Απώλειες 1,8% για τον STOXX

Σε χαμηλά έξι εβδομάδων το bitcoin με απώλειες 2,3%

gazzetta
gazzetta reader insider insider