Ράλι 15% και limit up για το νικέλιο - Νέα διακοπή διαπραγμάτευσης στο LME

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι 15% και limit up για το νικέλιο - Νέα διακοπή διαπραγμάτευσης στο LME
Ισχυρά κέρδη που άγγιξαν το όριο του limit up στο 15% κατέγραψε την Πέμπτη το νικέλιο στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, με αποτέλεσμα να διακοπεί εκ νέου η διαπραγμάτευσή του.

Ισχυρά κέρδη που άγγιξαν το όριο του limit up στο 15% κατέγραψε την Πέμπτη το νικέλιο στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, με αποτέλεσμα να διακοπεί εκ νέου η διαπραγμάτευσή του.

Πιο αναλυτικά, η τιμή του νικελίου στο LME έφτασε μέχρι και τα επίπεδα των 37.235 δολαρίων ανά μετρικό τόνο, ανακάμπτοντας σημαντικά από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών και τα διαδοχικά limit down

Υπενθυμίζεται πως οι συναλλαγές του μετάλλου είχαν διακοπεί την 8η Μαρτίου, καθώς μέσα λίγες μόνο ώρες οι τιμές υπερδιπλασιάστηκαν, ξεπερνώντας ακόμα και τα επίπεδα των 100.000 δολαρίων καθώς ο όμιλος Tsingshan Holding της Κίνας, ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς στον κόσμο, αγόρασε μεγάλα ποσά.

Την περασμένη εβδομάδα, την Τετάρτη, το LME επιχείρησε να ξαναρχίσει τις συναλλαγές νικελίου. Ωστόσο, ένα τεχνικό «σφάλμα» οδήγησε σε νέα προσωρινή διακοπή.

Στη συνέχεια, το LME επέβαλε εύρος συναλλαγών 8% για την Πέμπτη και 12% για την Παρασκευή. Και στις δύο συνεδριάσεις η τιμή έφτασε αμέσως στο χαμηλότερο όριο όταν ξεκίνησε η διαπραγμάτευση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεκόρ για την τιμή του νικελίου, ξεπέρασε ακόμη και τα 100.000 δολ. ανά τόνο - Αναστολή διαπραγμάτευσης

Πτώση 15%, νέο limit down για το νικέλιο 

Οι τιμές του νικελίου χτύπησαν νέο limit down στο LME του Λονδίνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider