Απώλειες 2% στο αργό υπό το «βάρος» Ιράν και Ουκρανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες 2% στο αργό υπό το «βάρος» Ιράν και Ουκρανίας
Τα δημοσιεύματα για πρόοδο στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αύξησαν τις πιθανότητες για διοχέτευση περισσότερου πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά. 

Οι τιμές στα συμβόλαια του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη, σημειώνοντας απώλειες 2%, καθώς τα δημοσιεύματα για πρόοδο στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αύξησαν τις πιθανότητες για διοχέτευση περισσότερου πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά.

«Καθώς οι συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν εισέρχονται στο τελικό στάδιο, επαναλαμβάνουμε την άποψή μας ότι εάν όντως επιτευχθεί μια νέα συμφωνία, οι εξαγωγές της χώρας πιθανότατα θα αυξηθούν» κατά 500.000 βαρέλια σε έξι μήνες και κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια σε 12 μήνες, έγραψαν αναλυτές της RBC Capital Markets σε υπόμνημα της Πέμπτης, σύμφωνα με το Marketwatch.

Οι επενδυτές, ωστόσο, συνέχισαν να παρακολουθούν τις εξελίξεις που συνδέονται με μια πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία θα μπορούσε να διαταράξει τον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό.

Έτσι, το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο στα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε 1,90 δολάρια ή 2%, στα 91,76 δολάρια το βαρέλι.

Το Brent παράδοσης Απριλίου έχασε 1,84 δολάρια ή 1,9%, στα 92,97 δολάρια το βαρέλι. Τόσο το WTI όσο και το Brent έκλεισαν τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Ακόμα, τα συμβόλαια Μαρτίου για το φυσικό αέριο υποχώρησαν 4,9% στα 4,486 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες μετά από μια άνοδο 9,5% την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider