Πάνω από τα 1.900 δολάρια ο χρυσός με ώθηση από την ουκρανική κρίση και τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τα 1.900 δολάρια ο χρυσός με ώθηση από την ουκρανική κρίση και τον πληθωρισμό
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο ο χρυσός.

Σε ανοδική πορεία κινήθηκε ο χρυσός στη συνεδρίαση της Πέμπτης, κλείνοντας πάνω από τα 1.900 δολάρια, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2021, αντλώντας ώθηση από το τεταμένο κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, το οποίο δημιουργεί ανησυχία για μία ευρύτερη στρατιωτική σύγκρουση.

«Η κίνηση του χρυσού πάνω από τα 1.900 δολάρια βασίζεται προφανώς στην ένταση μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας, οπότε αναμένω πως θα υπάρξει υποχώρηση, όταν και αν η ειρήνη επικρατήσει» σχολιάζει σχετικά στο Marketwatch, ο Brien Lundin.

Όμως η άνοδος του χρυσού φαίνεται να έχει επηρεαστεί από ένα μείγμα δεδομένων, τονίζει ο Lundin και προσθέτει πως απομένουν λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ, από το 2018, με απόφαση της Federal Reserve.

Ο χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου κέρδισε 30,50 δολάρια, ή 1,6%, κλείνοντας στα 1.902 δολάρια η ουγγιά. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έχει πιάσει το πολύτιμο μέταλλο από τις 2 Ιουνίου του 2021, σύμφωνα με την πλατφόρμα FactSet.

Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου, κέρδισε 1,11% στα 23,875 δολάρια η ουγγιά, μετά από μία άνοδο 1,1% την Τετάρτη. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έχει καταγράψει το ασήμι από τις 25 Ιανουαρίου.

Στα άλλα μέταλλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Comex, ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου είχε πτώση 0,3% στα 4.523 δολάρια. Η πλατίνα παράδοσης Απριλίου είχε άνοδο 2,7% στα 1.092 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου, έκλεισε στα 2.359 δολάρια ανά ουγγιά, με άνοδο σχεδόν 3,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider