Ένταξη της Εθνικής και έξοδο της Jumbo από τον MSCI Greece «βλέπει» η Morgan Stanley

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένταξη της Εθνικής και έξοδο της Jumbo από τον MSCI Greece «βλέπει» η Morgan Stanley
Υψηλές πιθανότητες για ένταξη της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας στο δείκτη MSCI Greece Standard, διατηρεί η Morgan Stanley, όπως και για τη διαγραφή της Jumbo.

Υψηλές πιθανότητες για ένταξη της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας στο δείκτη MSCI Greece Standard, διατηρεί η Morgan Stanley, όπως και για τη διαγραφή της Jumbo, προς το εξαμηνιαίο rebalancing το Μάιο.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, η μετοχή Εθνικής αποτελεί επί του παρόντος μέρος του δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης του MSCI Greece και η κεφαλαιοποίησή της είναι κοντά στον τρέχον κατώτατο όριο για το βασικό δείκτη. Ωστόσο, σε τρέχουσες τιμές, η ένταξή της εξαρτάται από τη διαγραφή του τίτλου της Jumbo.

Αυτό, όπως εξηγεί η Morgan Stanley συμβαίνει εξαιτίας του μέγιστου αριθμού εταιρειών που δύναται να αποτελούν μέρος του δείκτη - επί του παρόντος 6, που είναι ήδη ο αριθμός των μετοχών του δείκτη. Επιπλέον, όπως σημειώνει το free float market cap είναι πάνω από το ελάχιστο απαιτούμενο. Εάν προστεθεί λοιπόν, ο αμερικανικός οίκος, θα περίμενε εισροές από τα passive funds ύψους 142 εκατ. δολαρίων ή κάλυψη 13 ημερών (ημέρες συναλλαγών βάσει των μέσων συναλλαγών).

Από την άλλη, για τη μετοχή της Jumbo, η Morgan Stanley θέτει ως πιθανή τη διαγραφή της από το δείκτη. Η πλήρης κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώνεται επί του παρόντος κοντά στο ελάχιστο επίπεδο για να επαναταξινομηθεί ως μικρής κεφαλαιοποίησης για την αναπροσαρμογή του δείκτη το Μαΐο. Εάν διαγραφεί, η αμερικανικός οίκος, υπολογίζει σε εκροές ύψους 94 εκατ. δολαρίων ή αντίκτυπο στις συναλλαγές 27 ημερών για την κάλυψη.

Με τα δεδομένα στα τέλη Δεκεμβρίου, στο βασικό δείκτη MSCI Greece εντάσσονται έξι τίτλοι, με τον ΟΤΕ να έχει στάθμιση 25,78% τον ΟΠΑΠ 18,24%, την Alpha Bank με στάθμιση 16,64%, τη Eurobank με στάθμιση 16,07%, τη ΔΕΗ στο 13,71% και τη Jumbo με στάθμιση 9,52%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider