Τα top picks της Pantelakis Securities για το 2022 και οι τιμές στόχοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα top picks της Pantelakis Securities για το 2022 και οι τιμές στόχοι
Τις κορυφαίες επιλογές της για το 2022 παραθέτει η Pantelakis Securities.

Τις κορυφαίες επιλογές της για το 2022 παραθέτει η Pantelakis Securities, τονίζοντας πως όταν ο κόσμος προετοιμάζεται για τη «μεγάλη σύσφιξη» νομισματικής πολιτικής, η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα διαφορετικό σημείο στον οικονομικό κύκλο.

Όπως επισημαίνει, δεν είναι απλώς μια κυκλική ανάκαμψη από το πλήγμα της πανδημίας, με το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου να είναι ήδη πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα. Το πιο σημαντικό ωστόσο, είναι χώρα που πρόκειται να ξεκινήσει έναν νέο πολυετή κύκλο ανάπτυξης, με μια «χιονοστιβάδα» εισροών ευρωπαϊκών πόρων (82 δισ. ευρώ, ή 45% του ΑΕΠ 2019, έως το 2027, ιδίως από το NGEU).

Ταυτόχρονα, οι μέχρι τώρα παράγοντες που δυσχέραιναν την τροχιά της οικονομίας έχουν πλέον μείνει πίσω. Οι ισολογισμοί του ιδιωτικού τομέα έχουν βελτιωθεί σημαντικά, ενώ, το πιο σημαντικό, οι τράπεζες έχουν πλέον ολοκληρώσει τη διαδικασία επούλωσης των πληγών του παρελθόντος και πρόκειται να διαδραματίσουν αναπόσπαστο ρόλο στη μόχλευση των κεφαλαίων του RRF.

Επιπλέον, μέσω της αυξημένης ευελιξίας στη διαδικασία επανεπένδυσης των λήξεων στο PEPP, η ΕΚΤ έχει ουσιαστικά επεκτείνει το «put» για την ελληνική χρηματοδότηση, ενώ η χώρα πρόκειται να επιτύχει στις αρχές του επόμενου έτους το «ιερό δισκοπότηρο» μιας αξιολόγησης ώστε να αναρριχηθεί στο investment grade (για πρώτη φορά στο πάνω από μια δεκαετία). Τέλος, δεν υπάρχουν πραγματικοί πολιτικοί κίνδυνοι: αν μη τι άλλο, οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα παρόμοιο αποτέλεσμα με το status quo όποτε γίνουν οι εκλογές.

Η Pantelakis Securities προτιμά από τους τραπεζικούς τίτλους της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank με τιμές στόχους στα 4,40 ευρώ και τα 1,70 ευρώ.

Από τους υπόλοιπους ξεχωρίζει, τη μετοχή της ΔΕΗ με τιμή στόχο στα 14,50 ευρώ, τη Mytilineos στα 22 ευρώ τιμή στόχο, τη Jumbo στα 21 ευρώ, την Τέρνα Ενεργειακή στα 16,50 ευρώ και τέλος τη Lamda Development με τιμή στόχο στα 13,20 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider