Χρυσός: Πέτυχε δεύτερη διαδοχική άνοδο, αλλά «υπέκυψε» μετά τα πρακτικά της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Πέτυχε δεύτερη διαδοχική άνοδο, αλλά «υπέκυψε» μετά τα πρακτικά της Fed
Ανοδικά, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κινήθηκε η τιμή του χρυσού.

Ανοδικά, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κινήθηκε η τιμή του χρυσού, βρίσκοντας στήριξη στην επενδυτική διάθεση για ασφάλεια την ώρα που τα κρούσματα της Όμικρον πολλαπλασιάζονται και το δολάριο και οι μετοχές εξασθενούν.

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ωστόσο, η τιμή «οπισθοχώρησε» μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι εκτιμούν εν πολλοίς ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων ενδέχεται να έρθουν νωρίτερα και με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι ανέμεναν προηγουμένως.

«Τα πρακτικά της Fed έδειξαν ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία για το ενδεχόμενο ο πληθωρισμός να αποδειχθεί επίμονος και γενικά έδειξαν πως το χρονοδιάγραμμα για τις αυξήσεις επιτοκίων επισπεύδευται», σχολίασε ο Brien Lundin, συντάκτης του Gold Newsletter, στο MarketWatch.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 10,50 δολάρια ή κατά 0,6% στα 1.825,10 δολ. ανά ουγγιά, έπειτα από άνοδο 0,8% την Τρίτη. Στην αρχή της εβδομάδας, η τιμή είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Δεκεμβρίου.

Μετά τη λήξη των κανονικών συναλλαγών, λίγο μετά τα πρακτικά της Fed, ο χρυσός Φεβρουαρίου υποχώρησε σε σχέση με το κλείσιμο, στα 1.816,40 δολ. ανά ουγγιά.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Μαρτίου πρόσθεσε 11 σεντς στα 23,17 δολ. ανά ουγγιά στο Comex, ενώ η πλατίνα Απριλίου κατέγραψε άνοδο 3,2% στα 1.001,90 δολ. ανά ουγγιά. Κέρδη 2,3% σημείωσε και το παλλάδιο, στα 1.902,60 δολ. ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider