Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στο Χρηματιστήριο
Κατοχύρωση κερδών στο Χρηματιστήριο, με έντονη διαφοροποίηση τρεις συνεδριάσεις μακριά από το νέο έτος.

Τελευταία ενημέρωση 13:20

Τα Χριστούγεννα έφυγαν και οι επενδυτές επέστρεψαν σύντομα και χωρίς διάθεση για μεγάλες αλλαγές στα χαρτοφυλάκιά τους στο Χρηματιστήριο καθώς απέχουμε μόλις τρεις συνεδριάσεις μακριά από το νέο έτος. Έτσι από την επόμενη Δευτέρα πιθανώς θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο με εντονότερες κινήσεις στο ταμπλό και υψηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα.

Αξίζει να επισημανθεί πως οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους τόσο τον αντίκτυπο της Όμικρον στις οικονομίες όσο και τους χειρισμούς από τις κεντρικές τράπεζες. Νέες μελέτες στη Νότια Αφρική και τη Βρετανία την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι η Όμικρον έχει μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας και σοβαρής ασθένειας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο το Σαββατοκύριακο, οι μολύνσεις εξακολουθούσαν να ξεπερνούν τις 100.000, ενώ και η Γαλλία ανακοίνωσε κρούσματα που ξεπερνούν αυτόν τον αριθμό για πρώτη φορά.

Στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την Πέμπτη τη λήψη νέων μέτρων για την αποτροπή και τον περιορισμό της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού. Τα μέτρα αφορούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ακόμα κι αν δεν υπάρχει συνωστισμός, την υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας αυξημένης προστασίας KN95 στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και τη ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κλπ).

Επιπλέον από την αρχή της νέας χρονιάς αναμένεται να ενεργοποιηθούν νέα μέτρα υπό το πρίσμα του να μην πιεστούν ακόμη περισσότερο τα νοσοκομεία.

Στα της εγχώριας αγοράς, ο Γενικός Δείκτης τη Δευτέρα, υποχωρεί κατά 0,24% στις 888,60 μονάδες με τον τζίρο στα 10,93 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει πτώση 0,33% στις 2.134 μονάδες με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει απώλειες 0,65% στις 569,99 μονάδες. Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 870 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 870 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.

Στις τράπεζες καταγράφονται ήπιες κινήσεις profit taking με την ΕΤΕ να υποχωρεί κατά 0,41% στα 2,893 ευρώ την Alpha Bank κατά -0,80% στα 1,0585 ευρώ την Πειραιώς να διαφοροποιείται με άνοδο κατά 0,45% στα 1,303 ευρώ και τη Eurobank στο -0,78% και τα 0,889 ευρώ.

Από την άλλη, εντονότερες πιέσεις σημειώνονται στη μετοχή της Cenergy που έχει υπεραποδώσει το τελευταίο διάστημα με πτώση 1,3% στα 3,03 ευρώ αλλά και στη Βιοχάλκο με αντίστοιχα πτώση στα 4,57 ευρώ, με τη Aegean στο 1,84% και τα 4,80 ευρώ και την Coca Cola να ακολουθεί με πτώση άνω του 1%.

Ήπια πτωτικά Jumbo, Motor Oil, Lamda και ΔΕΗ.

Πατάει γκάζι η Titan με κέρδη 2,26% στα 13,56 ευρώ, ενώ ακολουθούν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με κέρδη 1,28% στα 9,50 ευρώ και ο ΟΤΕ στο +1% και τα 16,62 ευρώ.

Ήπια ανοδικά ElvalHalcor, ΕΛΠΕ και Quest.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider