Αγορές | Χρηματιστήριο
21-12-2021 | 10:51

Χρηματιστήριο: Αδυναμία παράλληλης κίνησης με τις ξένες αγορές

Newsroom
Μοιράσου το
Υποαποδίδει το Χρηματιστήριο συγκριτικά με το «γκάζι» των ευρωπαϊκών αγορών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τελευταία ενημέρωση 16:10

Υποαποδίδει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη συγκριτικά με την ισχυρή άνοδο που σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές, στην προσπάθεια να αφήσουν πίσω τους, τους φόβους για τη μετάλλαξη Όμικρον και τα μέτρα που μπορεί να συνοδεύουν αυτή.

Οι επενδυτές δείχνουν να ανησυχούν τόσο για την επιβολή μιας σειράς νέων αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων για την όποια αντιμετώπιση της Όμικρον, αλλά και για την πορεία του πληθωρισμού με την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους.

Όσο αναφορά την Όμικρον, χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι είναι ακόμη πρόωρο να συμπεράνει κανείς ότι είναι πιο ήπια από τις άλλες παραλλαγές του SARS-CoV-2, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσαν να ασθενήσουν από αυτήν τόσοι πολλοί άνθρωποι που να «υπερφορτωθούν» τα συστήματα υγείας. «Είναι μάλλον ανόητο να χαλαρώσουμε και να νομίζουμε ότι πρόκειται για μια ήπια παραλλαγή, ότι δεν πρόκειται να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια, επειδή πιστεύω ότι με τους αριθμούς που αυξάνονται όλα τα συστήματα υγείας θα βρεθούν υπό πίεση», εξήγησε η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, Σούμια Σουαμινάθαν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τη Σουαμινάθαν, αυτή η αντίληψη φαίνεται ότι προήλθε από τα αρχικά δεδομένα που υπήρχαν από περιοχές της Νότιας Αφρικής και έδιναν μια λανθασμένη εντύπωση λόγω του υψηλού επιπέδου ανοσοποίησης στον πληθυσμό.

Στα της εγχώρια αγοράς, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,55% στις 881,75 μονάδες με τον τζίρο μόλις στα 27,13 εκατ. ευρώ απόρροια και των εορτών αλλά και του ευρύτερου αρνητικού κλίματος που επικρατεί εδώ και μέρες. Ο FTSE 25 σημειώνει κέρδη κατά 0,84% στις 2.118 μονάδες και ο τραπεζικός ενισχύεται κατά 1,76% στις 566,78 μονάδες, μετά και τη θετική γνωμοδότηση της Bank of America και της Axia Ventures.

Από τις τράπεζες, η Eurobank δίνει ρυθμό με κέρδη 2,28% στα 0,8896 ευρώ, η ΕΤΕ ενισχύεται κατά 1,61% στα 2,833 ευρώ, η Alpha Bank κατά 1,75% στα 1,048 ευρώ, με την Πειραιώς να υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,16% στα 1,288 ευρώ.

Ήπιες εντολές αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών δίνουν ρυθμό στους τίτλους των Coca Cola, ΟΤΕ.

Ανοδικά ΟΠΑΠ, Titan, Motor Oil.

Αντιθέτως διορθωτικές κινήσεις και profit taking καταγράφεται σε Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος με πιέσεις σε Jumbo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.