Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
Μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις καταγράφονται στις συνεδριάσεις της Παρασκευής στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η επενδυτική κοινότητα προσπαθεί να αποτινάξει τις ανησυχίες που προκαλεί η εκτόξευση του πληθωρισμού σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Τελευταία ενημέρωση 13.40

Μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις καταγράφονται στις συνεδριάσεις της Παρασκευής στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η επενδυτική κοινότητα προσπαθεί να αποτινάξει τις ανησυχίες που προκαλεί η εκτόξευση του πληθωρισμού σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται οριακά κατά 0,09% στις 485,75 μονάδες, με τον ταξιδιωτικό κλάδο να υποχωρεί κατά 1,1%, ενώ ο κλάδος ειδών οικιακής χρήσης κερδίζει 1,2%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο DAX στην Φρανκφούρτη σημειώνει μικρά κέρδη 0,16% και βρίσκεται στις 16.108 μονάδες, ενώ σε θετικό έδαφος βρίσκεται και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 που διαμορφώνεται στις 7.084 μονάδες, με άνοδο 0,36%.

Στην Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 χάνει 0,47% στις 7.349 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,07% στις 27.614 μονάδες. Τέλος, στην Ισπανία, ο IBEX 35 βρίσκεται στις 9.062 μονάδες, με απώλειες 0,33%.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, αυξημένα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο εμφάνισε η Deutsche Telekom, η οποία παράλληλα αναβάθμισε τις ετήσιες προβλέψεις της για τρίτη φορά φέτος επικαλούμενη τη συνεισφορά της T-Mobile US αλλά και τη δραστηριότητά της εκτός ΗΠΑ. Τα έσοδα της γερμανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών αυξήθηκαν στα 26,88 δισ. ευρώ από 26,39 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Μάκρο

Πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε τον Σεπτέμβριο η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Eurostat.

Πιο αναλυτικά, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε μείωση 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο η πτώση ήταν μικρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανέμεναν μείωση κατά 0,5%.

Ωστόσο, η βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο ήταν αυξημένη κατά 5,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, την στιγμή που αναλυτές περίμεναν αύξηση 4,1%, εν τούτοις παρέμεινε χαμηλότερα από τα προ-πανδημίας επίπεδα.

Στην Ισπανία, οι τιμές καταναλωτή τον Οκτώβριο σημείωσαν αύξηση 5,4% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, έναντι του 4% τον Σεπτέμβριο και των αρχικών εκτιμήσεων για 5,5%, κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Ασιατικές αγορές

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Παρασκευής οι κυριότεροι δείκτες στις αγορές της Ασίας, καθώς η σημαντική αύξηση πωλήσεων και κερδών που κατέγραψαν οι κολοσσοί του λιανεμπορίου στα πλαίσια της Singles Day ώθησαν τους δείκτες σε θετικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, με κέρδη 1,13% έκλεισε ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία που διαμορφώθηκε στις 29.609 μονάδες, ενώ στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης HSI κατέγραψε μικρά κέρδη 0,32% στις 25.327 μονάδες, με την μετοχή της Evergrande να κερδίζει 12,25% και να κλείνει σε υψηλά 1,5 μήνα.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai ενισχύθηκε κατά 1,13% στις 3.539 μονάδες, ενώ τέλος στη Νότια Κορέα ο δείκτης KOSPI σημείωσε άνοδο 1,5% στις 2.968 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλό 31 ετών ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο - Πάνω από τις εκτιμήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider