Deutsche Telekom: Αυξημένα έσοδα στο γ' τρίμηνο - Αναβάθμισε ξανά τις προβλέψεις για το έτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Telekom: Αυξημένα έσοδα στο γ' τρίμηνο - Αναβάθμισε ξανά τις προβλέψεις για το έτος
Αυξημένα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο εμφάνισε η Deutsche Telekom και αναβάθμισε τις ετήσιες προβλέψεις της για τρίτη φορά φέτος επικαλούμενη τη συνεισφορά της T-Mobile US καθώς και τη δραστηριότητά της εκτός ΗΠΑ.

Αυξημένα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο εμφάνισε η Deutsche Telekom και αναβάθμισε τις ετήσιες προβλέψεις της για τρίτη φορά φέτος επικαλούμενη τη συνεισφορά της T-Mobile US αλλά και τη δραστηριότητά της εκτός ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, τα έσοδα της γερμανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών αυξήθηκαν στα 26,88 δισ. ευρώ από 26,39 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμμηνο.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA -ένα μέγεθος που παρακολουθείται στενά και υπολογίζει την απόδοση της λειτουργικής κερδοφορίας σε συμμόρφωση με τα λογιστικά πρότυπα- υποχώρησαν στα 9,66 δισ. ευρώ, από 9,69 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 889 εκατ. ευρώ, από 817 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές τοποθετούσαν τα έσοδα στα περίπου 27,15 δισ. δολάρια, τα προσαρμοσμένα EBITDA μετά τις χρηματοδοτικές μισθώσεις στα 9,35 δισ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα σχεδόν 1,11 δισ. ευρώ.

«Η επιχείρησή μας αποδίδει καλύτερα από ό,τι αναμέναμε», δήλωσε ο CEO Tim Hoettges. «Μετά και τα ισχυρά μεγέθη τους πρώτους εννέα μήνες, βάζουμε λίγο υψηλότερα τον πήχη για το 2021».

Πλέον η Deutsche Telekom αναμένει προσαρμοσμένα Ebitda της τάξης των 38 δισ. ευρώ για το σύνολο του έτους, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για τουλάχιστον 37,2 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider