O πληθωρισμός «πληγώνει» την Wall - Σημαντικές απώλειες για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O πληθωρισμός «πληγώνει» την Wall - Σημαντικές απώλειες για τον Nasdaq
Τριψήφιες απώλειες για τον Nasdaq για τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας.

Τελευταία ενημέρωση: 21.20

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται για τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο αποτιμούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ κατά τον Οκτώβριο που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

Το γεγονός πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έφτασε σε υψηλό 31 ετών εγείρει ερωτήματα για τις επόμενες κινήσεις που θα κάνει η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed) σχετικά με την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και στο κατά πόσο το ΑΕΠ των ΗΠΑ ανακάμπτει από την πανδημία του κορονοϊού.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones πέφτει 0,54% ή 196 μονάδες και βρίσκεται στις 36.123 μονάδες.

Ο S&P 500 χάνει 0,77% ή 36 μονάδες στις 4.649 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχωρεί 1,56% ή 246 μονάδες και διαμορφώνεται στις 15.640 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Την επέκταση της συνεργασίας της ViacomCBS με το Twitter ανακοίνωσε οι 2 εταιρείες, με στόχο την μετάδοση περιεχομένου της πρώτης από το γνωστό social media.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η συνεργασία της ViacomCBS με το Twitter επεκτείνεται σε όλες τις αγορές που έχει το social media, ενώ προβλέπονται Twitter Watch Parties στα οποία θα προβλέπονται προβολές περιεχομένου της Paramount+ προς τους χρήστες του Twitter.

Μάκρο

Ανώτερα των προβλέψεων των αναλυτών κινήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 267.000 έναντι 271.000 θέσεων που έδειξαν τα αναθεωρημένα στοιχεία για την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 260.000 θέσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Η «βουτιά» της Tesla έβαλε φρένο στο ανοδικό σερί της αγοράς

gazzetta
gazzetta reader insider insider