Επιφυλακτικότητα και μικρές απώλειες στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτικότητα και μικρές απώλειες στις ευρωαγορές
Η ανησυχία των επενδυτών αναφορικά με την αύξηση του πληθωρισμού σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ έκανε αισθητή την παρουσία της στην αγορά.

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης, οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς η ανησυχία των επενδυτών αναφορικά με την αύξηση του πληθωρισμού σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ έκανε εκ νέου αισθητή την παρουσία της στην αγορά.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε στις 482,71 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 0,19%, με τον κλάδο των πρώτων υλών να οδηγεί τις απώλειες με πτώση 1,2%, ενώ ο κλάδος του λιανικού εμπορίου σημείωσε άνοδο 1,2%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 16.040 μονάδες, υποχωρώντας οριακά κατά 0,04%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με πτώση 0,06% στις 7.043 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,36% και έκλεισε στις 7.274 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 27.441 μονάδες, με απώλειες 0,97%. Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 9.074, καταγράφοντας οριακά κέρδη 0,04%.

Στο ταμπλό, κέρδη άνω του 8% σημείωσε η μετοχή της AB Foodsστον απόηχο των ανακοινώσεων τριμήνου, ενώ ο τίτλος της Swedish Matchh υποχώρησε σε επίπεδα άνω του 5%, μετά την υποβάθμισή της από την JPMorgan.

Ισχυρές απώλειες άνω του 6%, τέλος, σημείωσε η μετοχή της Darktrace, καθώς οι επενδυτές εξασφάλισαν τα κέρδη που αποκόμισαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση.

Μάκρο

Μικρή ανάκαμψη κατέγραψε για τον Σεπτέμβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος για τη Γερμανία που καταρτίζει το ινστιτούτο ZEW, παραμένοντας ωστόσο σε χαμηλά επίπεδα εν μέσω των ανησυχιών για την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 31,7 μονάδες έναντι 22,3 μονάδων τον Οκτώβριο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 20 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, οριακή άνοδο κατέγραψαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, σε μηνιαίο επίπεδο ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,6% έναντι αύξησης 0,5% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση κατά 0,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider