Ποιοι τίτλοι έδωσαν ρυθμό στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιοι τίτλοι έδωσαν ρυθμό στο Χρηματιστήριο
Μια «ανάσα» από τις 910 μονάδες βρέθηκε το Χρηματιστήριο. Ποιες μετοχές έδωσαν πάτημα στους αγοραστές.

Κατάφερε να διαχωρίσει την πορεία του από αυτή των διεθνών αγορών, στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο, έχοντας το momentum από την επιτυχημένη ΑΜΚ της ΔΕΗ, που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο και σημείο αιχμής για τη δημιουργία ενός νέου story.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται να ολοκληρώνονται οι όποιες πιέσεις πέρασαν στο Χρηματιστήριο από επενδυτές που έκλεισαν κερδοφόρες θέσεις και από άλλους που προέβησαν σε ένα ήπιο profit taking, ώστε να μπουν στην ΑΜΚ. Υπό αυτό το πρίσμα αρχίζει να αποτυπώνεται ήδη μια τάση επανατοποθέτησης σε τίτλους με ισχυρά θεμελιώδη και προοπτικές, καθώς έχουν υπάρξει σημεία εισόδου από διορθωτικές κινήσεις. Πλέον το ΧΑ βρίσκεται μπροστά σε πολλαπλά μέτωπα, όπως είναι το εφαλτήριο της Fed για το tapering, την πορεία της πανδημίας και μπαίνοντας σιγά σιγά στο κλίμα του rebalancing των δεικτών της Morgan Stanley, στις 11 Νοεμβρίου.

Έτσι, την Τετάρτη, ο ΓΔ ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 0,40% φτάνοντας στις 908,12 μονάδες, με τον FTSE 25 να ενισχύεται κατά 0,65% στις 2.199,71 μονάδες και τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει κέρδη 1,43% στις 599,68 μονάδες. Ο τζίρος δε ξεπέρασε τα 60 εκατ. ευρώ (58,87 εκατ. ευρώ) ενώ τα πακέτα έφτασαν στα 8,69 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο σε αξία να «αλλάζει χέρια» σε ΕΤΕ ύψους 2,26 εκατ. ευρώ, ενώ μικρότερα σε αξία πέρασα σε Eurobank λίγο μετά τις 11:00.

Η βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς είναι οριακά ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 896 μονάδες, ενώ σημείο στήριξης αποτελούν οι 896 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 910 μονάδες, που θα χρειαστεί και υψηλότερους όγκους για τη διάσπαση του ορίου.

Εντολές καταγράφηκαν σε Μυτιληναίο (1,76% στα 15,64 ευρώ) που διόρθωσε αρκετά άτσαλα χθες, ενώ αποτελεί και ένα τίτλο με ισχυρές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης αλλά και σε ΔΕΗ (1,35% στα 9,40 ευρώ), ΟΠΑΠ (1,44% στα 13,40 ευρώ) και Ελλάκτωρ (1,85% στα 1,378 ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί πως συνέχεια στο ανοδικό σερί δίνει η μετοχή της Eurobank που σκαρφάλωσε σε νέα πολυετή υψηλά, κλείνοντας με άνοδο 1,51%, φτάνοντας 0,9568 ευρώ. Από τις αρχές του έτους η μετοχή της τράπεζας έχει αποτελέσει ένα από τα ισχυρά χαρτιά της αγοράς καταγράφοντας άνοδο 63,36%, και «ράλι» 215,67% από τα χαμηλά 52 εβδ.

Η Εθνική Τράπεζα ακολούθησε σε ένταση και ρυθμό, καταγράφοντας άνοδο 1,86% στα 2,80 ευρώ, ενώ η Alpha Bank με υψηλό όγκο έκλεισε με κέρδη 1,59% στα 1,118 ευρώ. Χαμηλότερα έχοντας αλλάξει και τα δύο πρόσημα κινήθηκε η μετοχή της Τρ. Πειραιώς με άνοδο 0,07% στα 1,47 ευρώ. Δυναμική στις τράπεζες δίνει και η χθεσινή έκθεση της JP Morgan.

Από την άλλη θετικές κινήσεις αλλά με περιορισμένο τζίρο καταγράφηκαν σε Motor Oil, ElvalHalcor και ΕΥΔΑΠ. Διστακτικές κινήσεις σε ΟΤΕ, Lamda, ενώ πιέσεις πέρασαν σε Coca Cola, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Aegean.

Στο σκέλος των εταιρικών αποτελεσμάτων, ισχυρή αύξηση κατά 17,1% των καθαρών εσόδων σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση εμφάνισε η Coca-Cola HBC AG στη διάρκεια του γ' τριμήνου. Οι όγκοι πωλήσεων στην Ελλάδα αυξήθηκαν στο μέσο επίπεδο του εύρους 20%-30%. Οι επιδόσεις υποστηρίχθηκαν από τις τάσεις στον τουρισμό, οι οποίες εξελίχθηκαν καλύτερα από ό,τι αναμενόταν και από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια κατά την καλοκαιρινή περίοδο, γεγονός που ωφέλησε εξίσου τα κανάλια κατανάλωσης εκτός και εντός σπιτιού. Σημειώθηκε αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά περίπου 30% στην κατηγορία των μη ανθρακούχων αναψυκτικών και κατά το μέσο επίπεδο του εύρους 10%-20% στα ανθρακούχα αναψυκτικά, κυρίως λόγω των επιδόσεων της Coke Zero και των αναψυκτικών για ενήλικες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider