Deutsche Bank: Κερδίζει έδαφος το Χρηματιστήριο - Πού βρέθηκε τον Οκτώβριο

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Κερδίζει έδαφος το Χρηματιστήριο - Πού βρέθηκε τον Οκτώβριο
Με άνοδο 3,8% «αποχαιρέτησε» το μήνα Οκτώβριο το Χρηματιστήριο. Ανέβηκε θέσεις ανάμεσα στα assets που εξετάζει η Deutsche Bank.

Με άνοδο 3,8% «αποχαιρέτησε» το μήνα Οκτώβριο το Χρηματιστήριο, ανακτώντας μέρος από το χαμένο έδαφος του Σεπτεμβρίου (-6,2%) και ευθυγραμμίζοντας την πορεία του με το κλίμα ευφορίας που επικράτησε στις μεγαλύτερες διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα, το Χρηματιστήριο βρέθηκε στη 12η θέση ανάμεσα σε 43 αγορές που εξετάζει η Deutsche Bank, ενώ υψηλή θέση κατέχει και σε επίπεδο επιδόσεων που έχει καταγράψει από τις αρχές του έτους, με κέρδη 12,6%. Ευρύτερα, στο σκέλος των equities, ισχυρότερες επιδόσεις κατέγραψαν οι S&P 500 (καλύτερη μηνιαία επίδοση για φέτος) και Nasdaq στο 7,3% αλλά και το Χρηματιστήριο της Πορτογαλίας με αντίστοιχη απόδοση, ανακάμπτοντας ευρύτερα από τις απώλειες του Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, οι τράπεζες συνέχισαν να ενισχύονται καταγράφοντας μία από τις κορυφαίες επιδόσεις από τις αρχές του έτους, με τον τραπεζικό Stoxx 600 να σημειώνει άνοδο κατά 6,8% τον Οκτώβριο, φτάνοντας πλέον στο +42,4% για το 2021.

Deutsche Bank

Από την άλλη, τα commodities συνέχισαν ανοδικά, με τις τιμές του αμερικανικού αργού WTI να επικρατούν και πάλι στο δείγμα των assets που εξετάζει ο γερμανικός οίκος, καταγράφοντας άνοδο 11,4% τον προηγούμενο μήνα, κάτι που εν μέρει οφείλεται στην άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου τους τελευταίους μήνες που ενίσχυσε τη ζήτηση για το πετρέλαιο. Από τις αρχές του έτους, το WTI έχει ενισχυθεί κατά 72,2%, ενώ το Brent ακολουθεί με άνοδο 62,9%, έχοντας ήδη σημαντικό αντίκτυπο στο κόστος ζωής των καταναλωτών.

Ως προς το σκέλος των κρατικών ομολόγων, οι νέες πληθωριστικές πιέσεις άσκησαν μεγαλύτερη πίεση στις αποδόσεις τους, ενώ άλλα assets, συμπεριλαμβανομένων των high yield ομολόγων και του χρέους των αναδυόμενων αγορών, έχασαν επίσης έδαφος, σύμφωνα με τη Deutsche Bank.

Deutsche

Αντίστροφο ωστόσο ήταν το κλίμα που διαμορφώθηκε, εξαιτίας του πληθωρισμού, στον «κόσμο» των crypto, αν και σε αυτό συνέβαλε και η έγκριση από την SEC του πρώτου ETF που στηρίζεται στα futures του Bitcoin στη Wall Street. Έτσι, τον Οκτώβριο το Bitcoin (+40,4%) «εκτινάχθηκε», κλείνοντας το μήνα στα 60.976 δολάρια, ελαφρώς χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό των 66.976 δολαρίων που «σκαρφάλωσε» νωρίτερα τον ίδιο μήνα. Ισχυρές επιδόσεις κατέγραψαν και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Ethereum (+43,6%), το Litecoin (+26,6%) και το XRP (+17,1%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider