Οριακές διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Με επιφυλακτικότητα και μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις της εβδομάδας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις επιδόσεις των εισηγμένων που ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα τριμήνου τις τελευταίες ημέρες.

Με επιφυλακτικότητα και μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις της εβδομάδας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις επιδόσεις των εισηγμένων που ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα τριμήνου τις τελευταίες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε οριακά κέρδη 0,06%, κλείνοντας στις 475,46 μονάδες, με τον κλάδο των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας να υποχωρεί άνω του 1%, ενώ απώλειες σημείωσε και ο κλάδος της τεχνολογίας μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου των Apple και Amazon.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 15.688 μονάδες με απώλειες 0,06%, ενώ στην Γαλλία ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 6.830 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,38%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 7.237 μονάδες με απώλειες 0,16%, ενώ στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB διαμορφώθηκε στις 26.875 μονάδες, με απώλειες 0,05%. Τέλος, στην Ισπανία, ο IBEX 35 έκλεισε στις 9.057 μονάδες, με κέρδη 0,35%.

Στο ταμπλό, ισχυρή άνοδο 7,6% κατέγραψε η μετοχή της εταιρείας βιοτεχνολογίας Argenx, όπως και η μετοχή της εταιρείας δημιουργίας video games Ubisoft που ενισχύθηκε κατά 4%, μετά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τους για το τρίμηνο.

«Άλμα» 7% και για την ισπανική τράπεζα BBVA, ενώ κατά 7% ενισχύθηκε και η μετοχή της εταιρείας ιατρικών τεχνολογιών Convatec.

Στον αντίποδα, ισχυρές απώλειες άνω του 10% κατέγραψε η φινλανδική εταιρεία software Qt Group, ενώ ο τίτλος της ολλανδικής Signify υποχώρησε κατά 4,5% μετά τις ανακοινώσεις της για το τρίτο τρίμηνο.

Μάκρο

Κάμψη κατέγραψε η ανάπτυξη του ΑΕΠ της Γερμανίας για το γ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis), επιβεβαιώνοντας τις επιπτώσεις των ανατιμήσεων και των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Το ΑΕΠ της Γαλλίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 3%, έπειτα από ρυθμό 1,3% το προηγούμενο τρίμηνο, ανακοίνωσε η γαλλική στατιστική υπηρεσία Insee σε μια πρώτη εκτίμηση για την περίοδο.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της The Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι η οικονομία θα αναπτυσσόταν κατά 2,1% στο τρίμηνο.

Ανώτερη των προσδοκιών των αναλυτών αποδείχθηκε η ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας για το γ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Istat).

Η ισπανική οικονομία αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο χάρη στη χαλάρωση των περιορισμών του κορονοϊού, ωστόσο με βραδύτερο ρυθμό από αυτόν που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider