Ξένα Χρηματιστήρια
29-10-2021 | 14:36

Η Microsoft σε τροχιά για να γίνει η πιο ακριβή μετοχή στον κόσμο

Newsroom
Μοιράσου το
Η Microsoft σε τροχιά για να γίνει η πιο ακριβή μετοχή στον κόσμο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σημαντική μείωση καταγράφει η μετοχή της Apple πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον τεχνολογικό κολοσσό να αναμένεται να δει τον αντίκτυπο των αποτελεσμάτων για το γ' τρίμηνο, που ανακοινώθηκαν χθες, με το «καμπανάκι» της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας στην Wall Street.

Σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς ο τίτλος της Apple χάνει 3,6% προσυνεδριακά και εφόσον η πτώση συνεχίσει σε παρόμοια επίπεδα μετά την έναρξη της συνεδρίασης στην Wall Street, ανοίγει ο δρόμος για την Microsoft ώστε η μετοχή της να γίνει η ακριβότερη μετοχή σε όρους κεφαλαιοποίησης στον κόσμο, εκθρονίζοντας από την πρώτη θέση την κατασκευάστρια των iPhone.

Η αξία κεφαλαιοποίησης της Apple μπορεί να υποχωρήσει στα 2,41 τρισ. δολάρια, ενώ στο χθεσινό κλείσιμο της Wal Street η αξία κεφαλαιοποίησης της Microsoft υπολογίστηκε στα 2,44 τρισ. δολάρια.

Η εταιρεία που ίδρυσε ο Μπιλ Γκέιτς κατάφερε να υπερβεί το όριο των 2 τρισ. δολαρίων τον περασμένο Ιούνιο, ούσα η δεύτερη μετοχή στην ιστορία που ξεπερνά την κεφαλαιοποίηση των 2 τρισ. δολαρίων μετά από την Apple.

Από την αρχή του 2021, η μετοχή της Microsoft σημειώνει άνοδο 40% και της Apple 15%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Αυξημένα αλλά κάτω από τις προβλέψεις τα κέρδη στο τρίμηνο