Ρεκόρ πάνω από τα 2,7 τρισ. δολάρια για την αγορά κρυπτονομισμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ πάνω από τα 2,7 τρισ. δολάρια για την αγορά κρυπτονομισμάτων
Η αισιοδοξία για τα ψηφιακά assets που πυροδοτεί το ράλι του bitcoin σε νέο ιστορικό υψηλό ωθεί την αξία όλης της αγοράς.

Η αισιοδοξία για τα ψηφιακά assets που πυροδοτεί η άνοδος του bitcoin σε νέο ιστορικό υψηλό ώθησε την αξία της ευρύτερης αγοράς των κρυπτονομισμάτων σε επίπεδο-ρεκόρ άνω των 2,7 τρισ. δολαρίων.

Πρόκειται για άλμα περίπου 200 δισ. δολαρίων από το τελευταίο ιστορικό υψηλό του Μαΐου για τον κλάδο ο οποίος περιλαμβάνει πλέον σχεδόν 10.000 νομίσματα, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.

Η άνοδος δείχνει πώς τα στοιχήματα στα crypto εξαπλώνονται πέρα από το bitcoin χάρη στον ενθουσιασμό για την προοπτική μιας πιο ευρείας αποδοχής των ψηφιακών assets μετά και την εκκίνηση του πρώτουη ETF που συνδέεται με bitcoin στις ΗΠΑ.

Το ether -το μεγαλύτερο token μετά το bitcoin- βρέθηκε σήμερα να κερδίζει έως και 3,3% φτάνοντας σε κοντινή απόσταση από το ρεκόρ των σχεδόν 4.400 δολαρίων που πέτυχε τον Μάιο.

Μαζί με το ether, τα Solana, Polkadot, Tezos και Binance Coin βρίσκονται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγράψει ποτέ, σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές.

Χθες το bitcoin πέτυχε ρεκόρ στα σχεδόν 67.000 δολάρια προτού υπαναχωρήσει στα 65.000 δολάρια. Το ερώτημα είναι τώρα κατά πόσον το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα θα υποκύψει στις πιέσεις των ρευστοποιήσεων για αποκόμιση κερδών. Μια αντιστροφή της πορείας θα μπορούσε να επηρεάσει το θετικό κλίμα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Για την ώρα η bullish διάθεση είναι ανεβασμένη. Ο CEO του ανταλλακτηρίου Delta Exchange είπε ότι αναμένει το bitcoin να υπεραποδώσει έναντι των άλλων tokens και προέβλεψε ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα θα ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια πριν τα τέλη του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider