Έκλεισαν στο «πράσινο» οι ευρωαγορές μια «πλούσια» εβδομάδα σε εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκλεισαν στο «πράσινο» οι ευρωαγορές μια «πλούσια» εβδομάδα σε εταιρικά αποτελέσματα
Δυναμικό κλείσιμο εβδομάδας κατέγραψαν οι κυριότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, με τους δείκτες να βάφονται «πράσινοι» και με τον τραπεζικό τομέα να είναι ο οδηγός στα κέρδη με άνοδο 1,7%.

Δυναμικό κλείσιμο εβδομάδας κατέγραψαν οι κυριότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, με τους δείκτες να βάφονται «πράσινοι» και με τον τραπεζικό τομέα να είναι ο οδηγός στα κέρδη με άνοδο 1,7%. Το επενδυτικό κοινό κινήθηκε με «καύσιμο» από τα σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε στις 469,32 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,73%.

Στους εθνικούς δείκτες, ο DAX στη Γερμανία σημείωσε κέρδη 0,80% στις 15.585 μονάδες, όπως και ο CAC 40 στο Παρίσι που κατέγραψε άνοδο 0,63% στις 6.727 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 7.234 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,37%, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,79% στις 26.484 μονάδες. Τέλος, στην Μαδρίτη, ο δείκτης IBEX 35 κέρδισε 0,81% και βρίσκεται στις 8.997 μονάδες.

Μάκρο

Σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές διαμορφώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, κυρίως εξαιτίας των αυξημένων αναγκών για εισαγωγές ενέργειας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Eurostat, το μη προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στα 4,8 δισ. ευρώ, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν πλεόνασμα της τάξης των 16,1 δισ. ευρώ. Τον Αύγουστο του 2020, το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης είχε ανέλθει στα 14 δισ. ευρώ.

Εταιρικά νέα

Την λήξη της συνεργασίας της με την γερμανική βιοφαρμακευτική εταιρεία Curevac για την δημιουργία ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο κολοσσός του κλάδου στην Ευρώπη, Bayer.

Παράλληλα, μετά την λήξη των συνεδριάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές οι εισηγμένες Rio Tinto, Redrow και Schroders θα είναι μεταξύ των εταιρειών που θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους για το γ' τρίμηνο του έτους.

Στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, μείωση κατέγραψαν οι ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Σεπτέμβριο, εν μέσω της τρέχουσας έλλειψης ημιαγωγών, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Οι νέες ταξινομήσεις -που αντανακλούν τις πωλήσεις- μειώθηκαν 25% σε ετήσια βάση στα 972.723 οχήματα για το μήνα, καταγράφοντας τον χειρότερο Σεπτέμβρη από το 1995. Οι βασικές αγορές της ΕΕ, όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία, σημείωσαν ισχυρές μειώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider