Χρηματιστήριο: Διόρθωση μετά την ανοδική αντίδραση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Διόρθωση μετά την ανοδική αντίδραση
Διορθώνει η εγχώρια αγορά. Πιέσεις σε Jumbo Coca Cola και Μυτιληναίο.

Μετά τη χθεσινή απότομη άνοδο που καταγράφηκε στο Χρηματιστήριο, οι πωλητές φαίνεται να επικρατούν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Να σημειωθεί πως ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε χθες κατά 1,17% και έκλεισε στις 882,10 μονάδες, με τη βραχυπρόθεσμη τάση να παραμένει πτωτική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 889 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 850 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες σύμφωνα με τη Merit.

Έτσι, σήμερα, Τετάρτη, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,82% στις 874,87 μονάδες με τον τζίρο στα 39,41 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 υποχωρεί κατά 1,02% στις 2.143,43 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός καταγράφει απώλειες κοντά στο 1,54%.

Από τις τράπεζες, η ΕΤΕ υποχωρεί κατά 1,81% στα 2,451 ευρώ, η Eurobank κατά 0,5% στα 0,827 ευρώ, η Alpha Bank κατά 1,93% χαμηλότερα στα 1,117 ευρώ και η Πειραιώς κινείται στο -1,98% και τα 1,389 ευρώ.

Ισχυρές απώλειες καταγράφει επίσης η Coca Cola στο 1,76% υποχωρώντας κάτω από τα 28 ευρώ, αλλά και η Motor Oil στο 1,09% και η Μυτιληναίος στο 1,7%, συμπαρασύροντας ολόκληρη την αγορά προς τα κάτω. Παράλληλα, πιέσεις περνάνε και σε Viohalco, Lamda αλλά και σε Aegean και ΔΕΗ.

Με αρνητικό πρόσημο και η Jumbo που υποχωρεί στα 14,02 ευρώ.

Όπως επισήμανε η εταιρεία, τα προβλήματα στην τροφοδοτική αλυσίδα όχι μόνον δεν έχουν την τάση να επιλυθούν αλλά οι καταστάσεις συχνά γίνονται χαοτικές. Το κόστος της Ενέργειας συνεχίζει την ανοδική πορεία, ενώ οι πρώτες ύλες και το μεταφορικό κόστος διατηρούνται σε ιστορικά απαράδεκτα επίπεδα.

Το πρόβλημα οξύνεται περαιτέρω, στις χώρες των Βαλκανίων όπου το διαθέσιμο εισόδημα είναι παραδοσιακά χαμηλό.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι «καθώς μπαίνουμε στον χειμώνα, το επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές αυξάνεται οδηγώντας τις αρχές σε λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις βαλκανικές αγορές που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, λαμβάνονται για πρώτη φορά φέτος, μέτρα περιορισμού στην κίνηση της αγοράς κάτι που δεν συνέβη εκτεταμένα το 2020».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider