Προς τις 880 μονάδες κινείται το Χρηματιστήριο - Ώθηση από τα διυλιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς τις 880 μονάδες κινείται το Χρηματιστήριο - Ώθηση από τα διυλιστήρια
Χωρίς αξιοσημείωτες μεταβολές το Χρηματιστήριο. Έντονη διαφοροποίηση από τους επενδυτές.

Προς τις 880 μονάδες βαδίζει έστω και διστακτικά το Χρηματιστήριο στην προσπάθεια να ξεφύγει από τη συσσώρευση και την εσωστρέφεια, με τους αγοραστές να επιστρέφουν στις ευρωπαϊκές αγορές και τα futures της Wall σε θετικό έδαφος.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,75% στις στις 878,45 μονάδες, με τον τζίρο στα 22,31 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 κερδίζει 0,6% στις 2.123 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός ενισχύεται κατά 0,73% στις 555,25 μονάδες.

Από τις τράπεζες, με την ΕΤΕ σημειώνει άνοδο 1,1% και τα 2,47 ευρώ, η Eurobank κατά 1,22% στα 0,83 ευρώ, με Alpha Bank και Πειραιώς στο +0,67% και στο 0,72% αντίστοιχα στα 1,126 ευρώ και 1,40 ευρώ.

Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 889 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 850 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες, σύμφωνα με τη Merit.

Έντονη άνοδος και τοποθετήσεις στη μετοχή της Reds που ενισχύεται κατά 4,21% στα 2,35 ευρώ, αλλά και σε ΕΛΠΕ με κέρδη 2,86% στα 5,76 ευρώ. Ισχυρό άνοδος για Motor Oil στο 4,13% και τα 13,86 ευρώ.

Από την άλλη θετικά γύρισε η Titan στο 1,23% και τα 14,78 ευρώ, αλλά και η Jumbo με άνοδο 0,93% στα 14,08 ευρώ.

Πτωτικά κινούνται ΑΒΑΞ, Aegean, Kri Kri και EXAE

Αξίζει παράλληλα να επισημανθεί, πως η τάση επαναφοράς των εισηγμένων στα προ πανδημίας επίπεδα με βάση το τι ανακοίνωσαν για το α' εξάμηνο αλλά και οι προοπτικές που ανοίγονται για ένα σημαντικό ποσοστό εξ αυτών δεν αντικατοπτρίζεται στην πορεία των τίτλων τους, καθώς καταγράφονται ρευστοποιήσεις και κλείσιμο κερδοφόρων θέσεων (ειδικά σε τίτλους με ισχυρά θεμελιώδη και προοπτικές ανάπτυξης), με φόντο την ΑΜΚ της ΔΕΗ, μετακυλίοντας ουσιαστικά ένα θετικό αφήγημα για τη ρηχή εγχώρια αγορά και την αποτίμηση ενός νέου ενάρετου κύκλου με ώθηση από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Παράλληλα, υποχώρησε η εγχώρια αγορά μετοχών σε όρους ελκυστικότητας (συγκριτικά με ένα μήνα πριν) ανάμεσα σε δώδεκα αναδυόμενες αγορές στη λίστα που διαμορφώνει η BofA Securities, καθώς πλέον βρίσκεται στην ένατη θέση, τη στιγμή που ηγείται η αγορά της Τουρκίας, με τη Ρωσία και τη Ν. Αφρική να ακολουθούν.

Η Ελλάδα τοποθετείται χαμηλά σε όρους τρεχουσών αποτιμήσεων αλλά και σε σύγκριση με τις ιστορικές αποτιμήσεις, υψηλότερα σε όρους αύξησης των κερδών, ιδιαίτερα χαμηλά στην ενότητα τιμής και EPS (κέρδη ανά μετοχή) momentum, χαμηλά σε όρους τοποθετήσεων των θεσμικών διαχειριστών κεφαλαίων αλλά βρίσκεται στη δεύτερη πιο υψηλή θέση ανάμεσα στις δώδεκα αγορές σε όρους μερισματικών αποδόσεων, με πρώτη την Τουρκία, σύμφωνα με τη ΒofA Securities.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider