UBS: Παροδική η άνοδος του πληθωρισμού - Ποιες αγορές προτιμά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Παροδική η άνοδος του πληθωρισμού - Ποιες αγορές προτιμά
Με ώθηση από το άνοιγμα των οικονομιών και την ευνοϊκή παγκόσμια νομισματική πολιτική, διατηρεί τη risk-on θέση της για τις μετοχές.

Ο πληθωρισμός και οι διαρκείς ανησυχίες γύρω από την πανδημία είναι πιθανό να παραμείνουν στο επίκεντρο της προσοχής καθώς συνεχίζεται η ανάκαμψη των οικονομιών παγκοσμίως, όπως επισημαίνει η UBS, εκτιμώντας ότι η άνοδος του πληθωρισμού πιθανότατα θα αποδειχθεί παροδική καθώς επιλύονται τα σημεία συμφόρησης της προσφοράς.

Ο ελβετικός οίκος αναμένει παράλληλα στο βασικό του σενάριο μια σταδιακή απορρόφηση των μέτρων νομισματικής στήριξης τους επόμενους μήνες, με τη Fed να ανακοινώνει πιθανότατα μια μείωση του ρυθμού αγορών στα προγράμματά της μέχρι το τέλος του έτους, με την αύξηση των επιτοκίων να μην έρχεται πριν το τέλος του 2022. Η UBS με ώθηση από το άνοιγμα των οικονομιών, τη δημοσιονομική τόνωση και την ευνοϊκή παγκόσμια νομισματική πολιτική, διατηρεί τη risk-on θέση της για τις μετοχές ευρύτερα.

Κατά την άποψη της UBS, οι αγορές μετοχών έχουν περαιτέρω δυναμική να προσφέρουν κάτι που οφείλεται στην περαιτέρω αύξηση των εκτιμήσεω για τα μελλοντικά κέρδη, στην αναμενόμενη πτώση των κρουσμάτων κορονοϊού και στην ισχυρή ανάπτυξη. Οι αποτιμήσεις σύμφωνα με τους αναλυτές, εξακολουθούν να είναι αυξημένες σε απόλυτους όρους, αλλά οι αυξανόμενες προοπτικές κερδών θα ανοίξουν το δρόμο για περαιτέρω κέρδη στις παγκόσμιες αγορές μετοχών. Επίσης το επικείμενο tapering θα μπορούσε να φέρει κάποια αστάθεια και μεταβλητότητα στις αγορές, αλλά δεν αναμένεται να εκτροχιάσει τη γενική τάση, κατά τη UBS, που προτιμά την αγορά της Ιαπωνία.

Παράλληλα, προτιμάς την αγορά μετοχών της Ταϊβάν και της Μαλαισίας εξαιτίας της θετικής δυναμικής των κερδών στην πρώτη και τις καλύτερες προοπτικές εμβολιασμού για τη δεύτερη. Οι λιγότερο προτιμητέες αγορές για τη UBS είναι οι Φιλιππίνες και η Ταϊλάνδη, λόγω των χαμηλών προοπτικών κερδών τους. Παράλληλα από τις μετοχές στην Κίνα, προτιμά του κλάδους των καταναλωτικών ειδών και υπηρεσιών, καθώς και τον τομέα του greentech.

Επιπλέον, οι αποτιμήσεις στις αναδυόμενες αγορές είναι πλέον πιο κοντά σε ιστορικούς μέσους όρους μετά από μια απότομη υποτίμηση από το peak τους τον Φεβρουάριο και κινούνται χαμηλότερα σε σχέση με τις ανεπτυγμένες αγορές και τις ΗΠΑ. Με δείκτη P/E στο 12,9x για τους επόμενους 12 μήνες, ο δείκτης MSCI EM διαπραγματεύεται με discount κοντά στο 40% έναντι του S&P 500, επίπεδο που ιστορικά σηματοδοτεί μια αντιστροφή της υποαπόδοσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider