Αγορές
01-10-2021 | 12:42

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων στις 6 Οκτωβρίου

Newsroom
Μοιράσου το
ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων στις 6 Οκτωβρίου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στη δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου θα προχωρήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, με στόχο την άντληση 625 εκατ. ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΓΧ, «την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 7 Ιανουαρίου 2022.

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή  8 Οκτωβρίου 2021 (Τ+2). 

Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση  ACT/360.  

Η δημοπρασία θα γίνει με  ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη     διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας (1) εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα  ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΔΔΗΧ: Προσφορές αξίας 187,5 εκατ. ευρώ για τα έντοκα 26 εβδομάδων