Σε αντίθετο ρεύμα το Χρηματιστήριο από τη δυναμική των διεθνών αγορών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αντίθετο ρεύμα το Χρηματιστήριο από τη δυναμική των διεθνών αγορών
Αδυναμία κίνησης στο Χρηματιστήριο. Αντίθετη εικόνα από τις διεθνείς αγορές.

Η πρώτη ήπια εικόνα αντίδρασης που καταγράφηκε στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο μετά το χθεσινό sell off, έσβησε άμεσα με τους πωλητές να στέλνουν την αγορά στα όρια των 890 μονάδων.

Στην Ευρώπη, ο DAX ενισχύεται κατά 1,44% στις 15.349 μονάδες, ενώ άνοδο 1,35% καταγράφει και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, που διαμορφώνεται στις 6.542 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,08% στις 6.980 μονάδες, ενώ σε Μαδρίτη και Μιλάνο οι δείκτες κινούνται σταθερά, καταγράφοντας άνοδο που ξεπερνά το 1%.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει αρνητικά στο 0,20% στις 890,30 μονάδες, ενώ ο FTSE 25 σημειώνει ηπιότερη πτώση 0,07% στις 2.154,31 μονάδες. Από την άλλη ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,34% στις 557,81 μονάδες, υπό την επίδραση της Citi και της Moody's.

Συγκεκριμένα τη θετική σύστασή της, ευρύτερα για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες διατηρεί η Citi μετά και την αναβάθμισή τους από τον οίκο Moody's της βασικής αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας (BCA).

Η Moody's έθεσε παράλληλα, θετικό outlook εκτιμώντας πως οι τράπεζες θα συνεχίσουν να βελτιώνουν το πιστωτικό τους προφίλ και θα είναι σε καλή θέση να διαχειριστούν κάθε νέο σχηματισμό προβληματικών δανείων ως συνέπεια της πανδημίας του κορονοϊού. Ο οίκος σημειώνει παράλληλα, πως θα μπορούσαν να υπάρξουν περαιτέρω αναβαθμίσεις τα επόμενα τρίμηνα, εάν οι τράπεζες διατηρήσουν τα επίπεδα κεφαλαίων και τη ρευστότητά τους, εφαρμόζοντας πλήρως τα σχέδια μετασχηματισμού τους, μειώνοντας περαιτέρω τα προβληματικά τους δάνεια, και αξιοποιώντας τις προοπτικές οικονομικής και πιστωτικής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, με κυριότερο «πυλώνα» τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Έτσι, η ΕΤΕ έσβησε τα αρχικά κέρδη κινούμενη στο 0,44% και τα 2,50 ευρώ, η Eurobank καταγράφει πτώση στο 0,41% και τα 0,834 ευρώ, με την Alpha Bank να ενισχύεται κατά 0,18% στα 1,122 ευρώ. Η Πειραιώς σημειώνει άνοδο 0,88% στα 1,381 ευρώ.

Επίσης αγοραστικά σήματα καταγράφονται σε Αegean, Reds, ΕΧΑΕ και ΑΒΑΞ.

Διορθωτικές κινήσεις στα βαριά χαρτιά όπως ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίο και Coca Cola.

Ήπια άνοδο για ΑΔΜΗΕ και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider