Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο οι τιμές του πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο οι τιμές του πετρελαίου
Τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης έδειξαν εβδομαδιαία πτώση των εγχώριων προμηθειών πετρελαίου άνω των έξι εκατομμυρίων βαρελιών.

Οι τιμές στα συμβόλαια του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου, αφού τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης έδειξαν εβδομαδιαία πτώση των εγχώριων προμηθειών πετρελαίου άνω των έξι εκατομμυρίων βαρελιών, σημειώνοντας την έκτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση.

«Για άλλη μια εβδομάδα, η παρακωλυμένη παραγωγή και τα υποτονικά διυλιστήρια αντισταθμίζουν το ένα το άλλο - και τα δύο μόλις που αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα καθώς οι αμερικανικές ακτές του Κόλπου προσπαθούν να ανακάμψουν από τις επιπτώσεις του τυφώνα Άιντα", δήλωσε ο αναλυτής Ματ Σμιθ στο Marketwatch.

«Οι εισαγωγές παρέμειναν σε γενικές γραμμές ισοδύναμες με τον ρυθμό της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ η συνεχιζόμενη αύξηση των εξαγωγών αργού από λιμάνια που δεν επηρεάστηκαν από τον τυφώνα βοήθησαν τα αποθέματα αργού να φτάσουν σε σταθερή ροή σε αυτήν την τελευταία έκθεση», προσέθεσε.

Το αμερικάνικο αργό στα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου αυξήθηκε 2,15 δολ. ή 3,1%, στα 72,61 δολ. το βαρέλι. Το Brent κέρδισε 1,86 δολάρια ή 2,5%, στα 75,46 δολ. το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider