Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με φόντο στοιχεία για την οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με φόντο στοιχεία για την οικονομία
Με διαφορετική διάθεση κινούνται οι ευρωαγορές την Τετάρτη που ξεπερνούν την αμηχανία από τα χθεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Με διαφορετική διάθεση από την χθεσινή διαπραγμάτευση κινούνται οι ευρωαγορές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να ξεπερνούν την αμηχανία που προκάλεσαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, ενώ στην ατζέντα της ημέρας περιλαμβάνονται νέα δεδομένα για ανεργία, εμπόριο και μεταποίηση.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,73% στις 474,45 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 κερδίζει 1,07% στις 4.241 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,68% στις 7.167 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 0,82% στις 15.965 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 1,21% στις 6.760 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει 1,11% στις 26.298 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 ισχυροποιείται 1,07% στις 9.015 μονάδες.

Τα στοιχεία της Τρίτης για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη στο 3,1% για τον Αύγουστο, ξεπέρασαν τον στόχο της ΕΚΤ για 2%, προκαλώντας ανησυχία στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες «σβήνοντας» τα αρχικά κέρδη έκλεισαν με απώλειες.

Ο τομέας της μεταποίησης της Ευρωζώνης εμφάνισε ανάπτυξη κατά τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον τελευταίο PMI, αν και σηματοδοτεί τον δεύτερο συνεχή μήνα κατά τον οποίο ο ρυθμός της ανάπτυξης επιβραδύνεται, με τον δείκτη να φτάνει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών. Ο PMI για τον Αύγουστο καταγράφηκε στο 61,4, μια μείωση από 62,8 τον Ιούλιο. Από τα συνολικά στοιχεία για τη ζώνη του η Ολλανδία για άλλη μια φορά είχε την σημαντικότερη βελτίωση του κλάδου της μεταποίησης παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη και εδώ επιβραδύνθηκε σε χαμηλό πέντε μηνών. Ηπιότερη ανάπτυξη καταγράφηκε επίσης στη Γερμανία, Ιρλανδία, Αυστρία και Γαλλία.

Στη Γερμανία, η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία δήλωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,1% σε μηνιαία βάση σε πραγματικούς όρους μετά από ένα αναθεωρημένο άλμα 4,5% τον Ιούνιο και αύξηση 4,6% τον Μάιο. Η ανάγνωση του Ιουλίου διέψευσε μια πρόβλεψη του Reuters για πτώση 0,9%. Οι λιανικές πωλήσεις - ένας ασταθής δείκτης που συχνά υπόκειται σε αναθεωρήσεις - μειώθηκαν κατά 0,3% σε πραγματικούς όρους σε ετήσια βάση, πρόσθεσε. Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2020, ένα μήνα πριν από την κρίση του κορονοϊού στη Γερμανία, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,8%.

Ασία

Τα χρηματιστήρια της Ασίας έκλεισαν κατά κύριο λόγο ψηλότερα, παρά τα αρνητικά στοιχεία για την βιομηχανική δραστηριότητα στην Κίνα. Συγκεκριμένα, ο μεταποιητικός δείκτης Caixin/Markit για τον Αύγουστο καταγράφηκε στο 49,2, δηλαδή κάτω από το όριο του 50 που χωρίζει την ανάπτυξη από την συρρίκνωση.

Στο Τόκιο ο Nikkei 225 σημείωσε κέρδη 1,29%, στο Σύδνεϋ ο S&P/ΑSX 200 υποχώρησε 010%, ενώ στην Κίνα, ο Shanghai κέρδισε 0,65% και ο SZSE Component υποχώρησε 0,10%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Μεγάλη πτώση στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο

Caixin/Markit: Πτώση στην κινεζική μεταποίηση τον Αύγουστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider