Γερμανία: Μεγάλη πτώση στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Μεγάλη πτώση στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο
Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία δήλωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,1% σε μηνιαία βάση σε πραγματικούς όρους μετά από ένα αναθεωρημένο άλμα 4,5% τον Ιούνιο και αύξηση 4,6% τον Μάιο.

Οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία μειώθηκαν κατά πολύ περισσότερο από ό, τι αναμενόταν τον Ιούλιο μετά από δύο μήνες απότομων αυξήσεων, όπως έδειξαν τα στοιχεία την Τετάρτη, σε ένα πρώτο σημάδι ότι η ανάκαμψη με ώθηση τους καταναλωτές, στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, μπορεί να «χάνει τον ατμό της» στο γ’ τρίμηνο.

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία δήλωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,1% σε μηνιαία βάση σε πραγματικούς όρους μετά από ένα αναθεωρημένο άλμα 4,5% τον Ιούνιο και αύξηση 4,6% τον Μάιο. Η ανάγνωση του Ιουλίου διέψευσε μια πρόβλεψη του Reuters για πτώση 0,9%.

Η μηνιαία σύγκριση επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την άρση των περιορισμών COVID-19 στις αγορές στα περισσότερα μέρη της χώρας τον Ιούνιο, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

Οι λιανικές πωλήσεις - ένας ασταθής δείκτης που συχνά υπόκειται σε αναθεωρήσεις - μειώθηκαν κατά 0,3% σε πραγματικούς όρους σε ετήσια βάση, πρόσθεσε. Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2020, ένα μήνα πριν από την κρίση του κορονοϊού στη Γερμανία, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,8%.

Η γερμανική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη το β’ τρίμηνο, αλλά επέστρεψε λιγότερο έντονα από άλλες χώρες της Ευρωζώνης, καθώς οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας επιβράδυναν τη βιομηχανική παραγωγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider