Ευρώπη: Αντιστράφηκε η πρωινή άνοδος στις αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρώπη: Αντιστράφηκε η πρωινή άνοδος στις αγορές
Αμβλύνονται οι ανησυχίες για ένα άμεσο tapering από την Federal Reserve.

Με μικρές μεταβολές συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ αμβλύνονται οι ανησυχίες για ένα άμεσο tapering από την Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,47% στις 469,50 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,02% στις 15.856 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,67% στις 6.638 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,41% στις 7.080 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει πτώση 0,84% στις 8.895 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κινείται στο -0,44% και τις 25.932 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών παγκοσμίως στρέφεται αυτή την εβδομάδα στο ετήσιο συμπόσιο της Fed στο Jackson Hole που ξεκινάει την Πέμπτη. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν αποκλείεται να παράσχουν λεπτομέρειες για το σχέδιο σταδιακής απόσυρσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων αξίας 120 δισ. δολαρίων μηνιαίως. Ο Πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ θα μιλήσει την Παρασκευή.

Μάκρο και επιχειρήσεις

Οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Το Reuters μετέδωσε ότι οι ηγέτες των χωρών της G7 αναμένεται να λάβουν μια κοινή απόφαση για το εάν θα αναγνωρίσουν την εξουσία των Ταλιμπάν και αν θα επιβάλουν κυρώσεις στην ισλαμική οργάνωση.

Στο μέτωπο των μάκρο, η γερμανική οικονομία «έτρεξε» με ρυθμό 1,6% στο β' τρίμηνο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Ο ρυθμός επέκτασης ξεπέρασε μόνο οριακά την προηγούμενη εκτίμηση για 1,5% και στηρίχτηκε κυρίως στην καταναλωτική και τις δημόσιες δαπάνες.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μέτοχος της Morrisons, Legal & General, δήλωσε ότι η νέα, συμφωνηθείσα, πρόταση εξαγοράς ύψους 9,54 δισ. δολαρίων για τη βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ από τον όμιλο private equity CD&R, αντικατοπτρίζει καλύτερα την πραγματική της αξία.

Σημαντική άνοδο καταγράφει η μετοχή της Marks & Spencer μετά την αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της από τις Credit Suisse και Berenberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider