Γερμανία: Ανάπτυξη 1,6% το δεύτερο τρίμηνο, σημαντική αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Ανάπτυξη 1,6% το δεύτερο τρίμηνο, σημαντική αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης
Υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση για 1,5% και έπειτα από συρρίκνωση 2% το πρώτο τρίμηνο του 2021. 

Ανάπτυξη μεγαλύτερη των προσδοκιών εμφάνισε η οικονομία της Γερμανίας το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η άρση μέτρων κατά της πανδημίας ώθησε τους καταναλωτές να βάλουν το χέρι στις αποταμιεύσεις - ρεκόρ που έκαναν τον περασμένο χειμώνα.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ενισχύθηκε κατά 1,6% σε επίπεδο τριμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση για 1,5% και έπειτα από συρρίκνωση 2% το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, διευρύνθηκε κατά 9,4%, διατηρώντας την οικονομική δραστηριότητα 3,3% χαμηλότερα από τα προ κρίσης επίπεδα, το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 3,2% μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, συμβάλλοντας κατά 1,6% ποσοστιαίες μονάδες στη συνολική ανάπτυξη και μειώνοντας το ποσοστό αποταμίευσης στο 16,3%. Στο πρώτο τρίμηνο, όταν τα καταστήματα, τα μπαρ και τα εστιατόρια ήταν κλειστά εξαιτίας του lockdown, το ποσοστό αυτό έφτασε στο ρεκόρ του 22%. Η δημόσια κατανάλωση αυξήθηκε κατά 1,8%, συμβάλλοντας κατά 0,4% στο συνολικό ρυθμό ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.