Προς νέα ρεκόρ οι Dow και S&P με ώθηση από τη Γερουσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς νέα ρεκόρ οι Dow και S&P με ώθηση από τη Γερουσία
Οι επενδυτές στη Νέα Υόρκη έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην έγκριση του πολυσυζητημένου σχεδίου που θα «ρίξει» ένα τρισ. δολάρια στις υποδομές, η οποία επετεύχθη έπειτα από μήνες διαβουλεύσεων.

Μεικτά πρόσημα σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με τους Dow Jones και S&P 500 να κινούνται προς νέα ρεκόρ. Οι επενδυτές στη Νέα Υόρκη έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην έγκριση του πολυσυζητημένου σχεδίου που θα «ρίξει» ένα τρισ. δολάρια στις υποδομές, και αναμένεται να τονώσει την οικονομία μετά και την ανάκαμψη των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,31% ή 130 μονάδες, στις 35.231 μονάδες.

O S&P 500 ενισχύεται 0,16% στις 4.439 μονάδες.

O Nasdaq υποχωρεί 0,36% στις 14.806 μονάδες.

Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών υπερψήφισε το σχέδιο υποδομών αξίας 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, ένα τεράστιο βήμα για τους Δημοκρατικούς καθώς προσπαθούν να προωθήσουν την «σαρωτική» οικονομική ατζέντα του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο. Η νομοθεσία, η οποία περιλαμβάνει 550 δισ. δολάρια σε νέα χρηματοδότηση για μεταφορές, ευρυζωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ψηφίστηκε με 69-30 ψήφους, καθώς 19 Ρεπουμπλικάνοι προσχώρησαν στους 50 Δημοκρατικούς. Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ, στράφηκε αμέσως σε ψήφισμα προϋπολογισμού που θα επέτρεπε στους Δημοκρατικούς να εγκρίνουν αυτό που θεωρούν συμπληρωματικό στο σχέδιο δαπανών 3,5 τρισ. δολαρίων χωρίς ψήφους των Ρεπουμπλικανών.

Κατά 2,3% αυξήθηκε σε ετήσια βάση στο β' τρίμηνο η παραγωγικότητα των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση την Τρίτη. Αυτό είναι αρκετά χαμηλότερα από το ποσοστό του 4,3% του α' τριμήνου σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία. Επιπλέον, οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν εκτιμήσει υψηλότερη άνοδο της τάξεως του 3,7%. Η παραγωγή των ΗΠΑ κατά το β' τρίμηνο αυξήθηκε κατά 7,9%, ενώ οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν κατά 5,5%.

Η όποια άνοδος σημειώθηκε στην εμπιστοσύνη των μικρών, αμερικανικών επιχειρήσεων τον Ιούνιο, χάθηκε τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB). Ο δείκτης εμπιστοσύνης υποχώρησε κατά 2,8 μονάδες στις 99,7 μονάδες τον Ιούλιο, έχοντας τον προηγούμενο μήνα αναρριχηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ψηφίζεται στην Γερουσία των νομοσχέδιο υποδομών του Μπάιντεν

ΗΠΑ: 3,4 εκατομμύρια Αμερικάνοι είναι μακροχρόνια άνεργοι

ΗΠΑ: Υποχώρησε η εμπιστοσύνη των μικρών επιχειρήσεων τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider