Διεθνή
10-08-2021 | 13:55

ΗΠΑ: Υποχώρησε η εμπιστοσύνη των μικρών επιχειρήσεων τον Ιούλιο

Newsroom
Μοιράσου το
σημαία των ΗΠΑ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η όποια άνοδος σημειώθηκε στην εμπιστοσύνη των μικρών, αμερικανικών επιχειρήσεων τον Ιούνιο, χάθηκε τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB).

Ο δείκτης εμπιστοσύνης υποχώρησε κατά 2,8 μονάδες στις 99,7 μονάδες τον Ιούλιο, έχοντας τον προηγούμενο μήνα αναρριχηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η έρευνα διαπίστωσε πως οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που κλίνουν προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, χάνουν την εμπιστοσύνη τους στη δύναμη της οικονομίας και αναμένουν επιβράδυνση στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Ο αριθμός των επιχειρηματιών που αναμένουν βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών το επόμενο εξάμηνο, υποχώρησε κατά 8 μονάδες. Ακόμη κι έτσι, ένα 27% των ερωτηθέντων σχεδιάζουν να κάνουν προσλήψεις τους επόμενους τρεις μήνες, ποσοστό μειωμένο κατά μόλις 1% σε σχέση με το ρεκόρ του Ιουνίου.

Στην έρευνα διαπιστώνεται επίσης απογοήτευση για το ενδεχόμενο οι ανησυχίες γύρω από την προσφορά να μεταφραστούν σε μείωση των πωλήσεων των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.