«Μάχη» στα όρια της αντίστασης των 900 μονάδων στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μάχη» στα όρια της αντίστασης των 900 μονάδων στο Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο
Ήπια πτώση καταγράφει το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με το ενδιαφέρον να είναι μειωμένο καθώς βρισκόμαστε εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου. Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στην πορεία των εισηγμένων.

Ήπια πτώση καταγράφει το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με το ενδιαφέρον να είναι μειωμένο καθώς βρισκόμαστε εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου. Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στην πορεία των εισηγμένων που ανακοινώνουν μεγέθη με την ολοκλήρωση του α' εξαμήνου, τη στιγμή που η χώρα δοκιμάζεται έντονα από τις φωτιές στη Β. Έυβοια και την Ηλεία.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,35% στις 900,19 μονάδες με τον τζίρο στα 2,48 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει πτώση 0,24% στις 2.164 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης διορθώνει κατά 0,52% στις 556,82 μονάδες.

Από τις τράπεζες, η ΕΤΕ παραμένει αμετάβλητη στα 2,48 ευρώ, η Eurobank σημειώνει πτώση 0,95% 0,79 ευρώ, η Alpha Bank κατά 1,35% στα 1,31 ευρώ, και η Πειραιώς κατά 1,20% στα 1,48 ευρώ.

Από τα blue chips πλην τραπεζών, ήπια θετικά κινούνται μόνο η Motor Oil στο 0,59% η Elval Halcor, η Jumbo και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Αντιθέτως πτωτικά κινούνται η Ελλάκτωρ κατά 2,44%, ο ΑΔΜΗΕ κατά 0,96% η Lamda κατά 0,9% και ο ΟΤΕ κατά 0,64%.

Στα εταιρικά και συγκεκριμένα στον ΟΤΕ, οι εξελίξεις στην αγορά της Ρουμανίας, τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και το αθλητικό περιεχόμενο της Cosmote TV αποτελούν τα τρία άμεσα στοιχήματα που επιδιώκει να κερδίσει η διοίκηση του ομίλου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ομίλου, κ. Μιχάλης Τσαμάζ σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές που ακολούθησε της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, η συναλλαγή για την πώληση της συμμετοχής του ΟΤΕ στην Telecom Romania εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο αφότου ολοκληρωθεί η εξαγορά του 30% της Telekom Romania Mobile από τον ελληνικό όμιλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ύψος της συναλλαγής για το 30% της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Telekom Romania Mobile, το οποίο και θα εξαγοράσει ο ΟΤΕ ώστε να προχωρήσει η πώληση του 54,01% της Telekom Romania στην Orange, αποτιμάται στα 59-60 εκατ. ευρώ (επιχειρηματική αξία ύψους 33 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι η Telekom Romania Mobile αποτιμάται στα 109 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 27 εκατ. ευρώ).

Παράλληλα, θετική είναι η αποτίμηση των αποτελεσμάτων της Τράπεζας Πειραιώς για το β' τρίμηνο τους έτους, από τις JP Morgan και Axia, καθώς η εκτέλεση του business plan της τράπεζας βρίσκεται σε ένα καλό δρόμο με τη διοίκηση να εμφανίζεται σίγουρη για τους βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους στόχους της.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, η αύξηση των εκταμιεύσεων νέων δανείων, τα καθαρά έσοδα από προμήθειες αλλά και το οργανικό κόστος πιστωτικού κινδύνου (CoR), ήταν ισχυρότερα από τις αρχικές προσδοκίες. Οι καθαρές ζημιές ύψους 2,04 δισ. ευρώ, που ήταν χαμηλότερες και από τις εκτιμήσεις της JP Morgan (ανέμενε 2,2 δισ. ευρώ) αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό το τρέχον σχέδιο μετασχηματισμού της τράπεζας, με βάση τις προβλέψεις για ζημιές που έλαβε η διοίκηση αυτό το τρίμηνο για τις τρεις τιτλοποιήσεις NPEs (2,2 δισ. ευρώ για το «Phoenix, «Vega», καθώς και το 100% του «Sunrise 1»).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider