Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές, μετά από τα στοιχεία της Markit

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές, μετά από τα στοιχεία της Markit
Οι ανακοινώσεις για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης έδωσαν «πάτημα» για κέρδη στους επενδυτές.

Με θετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση για το μέσο της εβδομάδας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, «πατώντας» πάνω στα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης και με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β' τρίμηνο του έτους.

Η άνοδος στα ευρωπαϊκά ταμπλό ήρθε κόντρα στο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να καταγράφει σημαντικά κέρδη και να πρωταγωνιστεί στο «πράσινο» για τις μετοχές της ηπείρου μας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,61% στις 468.22 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε 0,61% στις 4.143 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE MIB ανέβηκε 0,20% στις 7.120 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ισχυροποιήθηκε 0,88% στις 15.962 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 έγραψε κέρδη 0,33% στις 6.746 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,55% στις 25.495 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ανέβηκε 0,24% στις 8.794 μονάδες.

Μάκρο

Στον υψηλότερο ρυθμό 15 ετών επιταχύνθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούλιο στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους ΡΜΙ που ανακοίνωσε την Τετάρτη η IHS Markit.

Αντίθετα, ο σύνθετος PMI της Βρετανίας έπεσε στο 59,2 από 62,2, αντανακλώντας το πλήγμα που δέχτηκαν οι υπηρεσίες από την εφαρμογή ιχνηλάτησης των κρουσμάτων σύμφωνα με τις κοινωνικές μας επαφές, που «έβγαλε» εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους εκτός δουλειάς.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Στα εταιρικά νέα, ζημία εμφάνισε στο β' τρίμηνο η Commerzbank εξαιτίας του κόστους αναδιάρθρωσης και μιας έκτακτης απομείωσης που συνδέεται με ένα project outsourcing.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider