Commerzbank: Έκτακτοι παράγοντες αφάνισαν τα κέρδη -ζημία 527 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Commerzbank: Έκτακτοι παράγοντες αφάνισαν τα κέρδη -ζημία 527 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο
Ζημία εμφάνισε στο β' τρίμηνο η Commerzbank εξαιτίας του κόστους αναδιάρθρωσης και μιας έκτακτης απομείωσης που συνδέεται με ένα project outsourcing.

Ζημία εμφάνισε στο β' τρίμηνο η Commerzbank εξαιτίας του κόστους αναδιάρθρωσης και μιας έκτακτης απομείωσης που συνδέεται με ένα project outsourcing.

Αναλυτικότερα, η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρή ζημία 527 εκατ. ευρώ για τους τρεις μήνες έως τα τέλη Ιουνίου, που σχεδόν ευθυγραμμίζεται με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για καθαρή ζημία 504 εκατ. ευρώ. Το μέγεθος αυτό έρχεται έπειτα από την καταγραφή εξόδων αναδιάρθρωσης 511 εκατ. ευρώ και μια απομείωση 200 εκατ. ευρώ από τη λήξη ενός project outsourcing project.

«Διατηρήσαμε τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 σταθερό παρά την έκτακτη απομείωση και τα κόστη αναδιάρθρωσης«, δήλωσε η Bettina Orlopp, οικονομική διευθύντρια της Commerzbank. «Αυτό αποδεικνύει ότι έχουμε μια πολύ γερή βάση για τον μετασχηματισμό μας και ότι είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε τις έκτακτες αλλαγές που έχουμε μπροστά μας στο δρόμο προς ένα μέλλον βιώσιμης κερδοφορίας».

Ο δείκτης CET1 της γερμανικής τράπεζας, ένα μέτρο φερεγγυότητας, διαμορφώθηκε στο 13,4% στα τέλη του τριμήνου.

Τα έσοδα της Commerzbank έφτασαν στα 1,86 δισ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 18,1% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.

O CEO Manfred Knof ξεκίνησε τον Φεβρουάριο μια ραγδαία αναδιάρθρωση που έχει στόχο να αποκαταστήσει την κερδοφορία μέσω της περικοπής 10.000 θέσεων εργασίας και τη μείωση του κόστους κατά 1/5.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider