UBS: Να προσέχουν όσοι αναζητούν ευκαιρίες στην κινεζική αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Να προσέχουν όσοι αναζητούν ευκαιρίες στην κινεζική αγορά
Οι επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες στην κινεζική αγορά θα πρέπει να προσέχουν καθώς θα μπορούσαν να γνωρίσουν περαιτέρω απώλειες, προειδοποιεί ο Kelvin Tay της UBS Global Wealth Management.

Οι επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες στην κινεζική αγορά θα πρέπει να προσέχουν καθώς θα μπορούσαν να επωμιστούν περαιτέρω απώλειες, προειδοποιεί ο Kelvin Tay της UBS Global Wealth Management.

«Θεωρώ πως στην πραγματικότητα υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο για όλη αυτή την κίνηση», είπε ο Tay, τοπικός επικεφαλής του τομέα επενδύσεων. «Σίγουρα δεν πιστεύω πως βρισκόμαστε ακόμη στον πάτο».

Μετά την κατρακύλα που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και επιταχύνθηκε καθώς ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκανε βουτιά άνω του 8% μέσα σε μόλις 2 ημέρες, οι αγορές της Κίνας είναι τώρα μεταξύ των ασιατικών αγορών που έχουν τη χειρότερη απόδοση από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τον Τay, πολλά θεσμικά funds επαναξιολογούν για την ώρα τους κινδύνους καθώς οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρο κλάδους όπως η τεχνολογία και η ιδιωτική εκπαίδευση. Εξήγησε ότι η διαδικασία είναι πιθανό να κρατήσει μερικές εβδομάδες προτού τα funds λάβουν μια τελική απόφαση για το αν θα ρευστοποιήσουν ή θα συγκεντρώσουν περισσότερες μετοχές στα κινεζικά χρηματιστήρια.

«Νομίζω η απόφαση θα κλίνει πιθανότατα προς την πλευρά των ρευστοποιήσεων», προειδοποίησε ο Tay. «Δεν πιστεύω πως αυτή είναι κατάλληλη στιγμή να ψαρέψει κανείς στον πάτο».

O Tay είπε πως η ρυθμιστική καταστολή στην Κίνα συμπίπτει με ένα «παράθυρο ευκαιριών» καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία. «Η οικονομική ανάπτυξη φέτος δεν είναι αμφισβητήσιμη επειδή έχεις τις ΗΠΑ να τρέχουν με 7%, την Ευρωζώνη στο +4,3% και αυτό είναι πιθανό να συμπαρασύρει και την κινεζική οικονομία«, είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: «Βουτιά» στις μετοχές των τεχνολογικών γιγάντων, μετά τους νέους κανόνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider