Ευρωαγορές: Ενισχύονται τα κέρδη με την προσοχή σε αποτελέσματα και Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ενισχύονται τα κέρδη με την προσοχή σε αποτελέσματα και Fed
Κινήσεις σε θετικό έδαφος καταγράφονται την Τετάρτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν να αξιολογήσουν εταιρικά αποτελέσματα «μεγαθηρίων» της ηπείρου.

Κινήσεις σε θετικό έδαφος καταγράφονται την Τετάρτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν να αξιολογήσουν εταιρικά αποτελέσματα «μεγαθηρίων» της ηπείρου ενώ βρίσκονται σε αναμονή και για το τι θα «βγάλει» η διήμερη συνάντηση της Fed.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,59% στις 461,34 μονάδες.

Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει κέρδη 0,26% στις 15.560 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινείται ανοδικά 0,94% στις 6.593 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,25% στις 7.013 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει κέρδη 0,54% στις 25.222 μονάδες.

Οι ανακοινώσεις της Fed για το τι θα αποφασίσει για την νομισματική της πολιτική, θα κρίνουν πολλά για την ψυχολογία των επενδυτών οι οποίοι περιμένουν να δουν ενδείξεις για το πότε η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα σημάνει την αύξηση των βασικών επιτοκίων, αρχίζοντας να «σφίγγει την στρόφιγγα» του χρήματος προς τις αγορές.

Στα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας, με άνεση ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη β' τριμήνου η Deutsche Bank, παρά την πτώση των εσόδων στον κρίσιμο βραχίονα επενδυτικής τραπεζικής. Η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 692 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να τα τοποθετούν στα 328 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. Παρά τα υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη, η γερμανική τράπεζα κατέγραψε πτώση 11% στα καθαρά έσοδα της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν. Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 6,2 δισ. ευρώ, οριακά χαμηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η μετοχή της κερδίζει άνω του 2%.

Η Barclays ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με τα κέρδη β' τριμήνου και αύξησε τις αποδόσεις για τους μετόχους, με τις μονάδες επενδυτικής τραπεζικής και μετοχών να συγκεντρώνουν έσοδα-ρεκόρ. Η βρετανική τράπεζα κατέγραψε κέρδη 2,1 δισ. στερλίνων (2,9 δισ. δολάρια), από 90 εκατ. στερλίνες το β΄τρίμηνο του 2020. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει καθαρά κέρδη 1,7 δισ. στερλίνων το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. Η μετοχή της κερδίζει περί του 4%.

Απότομη αύξηση των κερδών του β’ τριμήνου ανακοίνωσε η Banco Santander, η οποία δήλωσε ότι είναι σε καλό δρόμο για να επιτύχει τους βασικούς της στόχους για το έτος. Ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος ανέφερε καθαρά κέρδη 2 δισ. ευρώ για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, σε σύγκριση με ζημίες άνω των 11 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι. Ο τριμηνιαίος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 6% σε ετήσια βάση, στα 11,3 δισ. ευρώ. Οι δαπάνες επηρεάστηκαν από τον υψηλότερο πληθωρισμό, αλλά συνέχισαν να αυξάνονται πιο αργά από τα έσοδα, κατά 4%. Η μετοχή της χάνει περί του 0,80%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Τα κέρδη τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις παρά τη συρρίκνωση των εσόδων της επενδυτικής τραπεζικής

Barclays: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη στο τρίμηνο και αυξημένες πληρωμές για μετόχους

Banco Santander: Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και ακίνητα στη Βρετανία «εκτόξευσαν» τα κέρδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider