Σε νέα ιστορικά υψηλά οι τρεις δείκτες της Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε νέα ιστορικά υψηλά οι τρεις δείκτες της Wall Street
Νέο τριπλό ρεκόρ καταγράφηκε στη Wall Street σε μια εβδομάδα που θα πρωταγωνιστήσουν τα εταιρικά αποτελέσματα.

Το «πάνω χέρι» διατήρησαν οι αγοραστές στη Wall Street μετά τα ρεκόρ της Παρασκευής οδηγώντας σε νέα ιστορικά υψηλά τους τρεις δείκτες, εν αναμονή μιας εβδομάδας πλούσιας σε εταιρικά αποτελέσματα -με το επίκεντρο στις Big Tech- καθώς και της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve.

Έτσι, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,24% στις 35.144 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,24% στις 4.420 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε οριακά κέρδη 0,03% στις 14.840 μονάδες, καταγράφοντας τριπλό ρεκόρ.

Παράλληλα στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Tesla, διέψευσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, πατώντας «γκάζι» σε έσοδα και κέρδη. Συγκεκριμένα, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 1,45 δολάρια ένα 0,98 σεντς σύμφωνα με τη Refinitiv, τη στιγμή που τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 11,96 δισ. δολάρια έναντι 11,3 δισ. δολαρίων σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv. Αξίζει να σημειωθεί πως η Tesla ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 δισ. δολάρια (1,14 δισ. δολάρια) σε επίπεδο καθαρών κερδών.

Επιπλέον μετά την Tesla, μέσα στην εβδομάδα ακολουθούν Apple, Alphabet, Microsoft, Facebook και Amazon.

Το δεύτερο τρίμηνο είναι έως τώρα ισχυρότερο των προσδοκιών, καθώς το 88% των εταιρειών του S&P 500 έχει ανακοινώσει θετικά κέρδη ανά μετοχή σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Ακόμα και αν το ποσοστό μείνει στο 88% θα πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη καταγραφής αυτών των στοιχείων το 2008.

Στο μέτωπο της οικονομίας, η Goldman Sachs αναθεώρησε καθοδικά την εκτίμησή για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ το γ' τρίμηνο, καθώς πλέον «βλέπει» χαμηλότερη αύξηση κατανάλωσης στο β' εξάμηνο λόγω της πανδημίας και των μεταλλάξεων. Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός οίκος εκτιμά πως οι ΗΠΑ θα «τρέξουν» με ρυθμό 8,5% στο γ' τρίμηνο από 9,5% που εκτιμούσε προηγουμένως. «Οι επενδυτές ανησυχούν για τον αντίκτυπο της μετάλλαξης Δέλτα στην οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο David Kostin, επικεφαλής αναλυτής της Goldman Sachs για την αγορά των ΗΠΑ.

Το επενδυτικό κλίμα φαίνεται πως πλήττουν και τα νέα από την Κίνα, με τους ασιατικούς δείκτες να υποχωρούν το πρωί ακόμα και 4%, έπειτα από τους νέους ρυθμιστικούς κανόνες σε εταιρείες εκπαίδευσης. Παράλληλα, η μετοχή της Tencent βρέθηκε να υποχωρεί έως και 14% προσυνεδριακά, καθώς η Κίνα της αφαίρεσε τα αποκλειστικά δικαιώματα στη μουσική βιομηχανία.

Παράλληλα, η Κίνα κατηγόρησε τις ΗΠΑ για αδιέξοδο στις διμερείς σχέσεις καθώς ξεκίνησαν συνομιλίες υψηλού επιπέδου στην κινεζική πόλη Τιαντζίν.

Στα κρυπτονομίσματα, το bitcoin καταγράφει άνοδο 10,4% ή 3.600 δολάρια φτάνοντας τα 38.000 δολάρια, ενώ την Κυριακή ξεπέρασε και τα 39.000 δολάρια για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουνίου, σε μια στροφή της επενδυτικής ψυχολογίας μετά το πρόσφατο sell off.

Επίσης, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους θα στη διήμερη συνάντηση της Fed, αναμένοντας τα συμπεράσματα για τη νομισματική πολιτική και την πορεία της οικονομίας.

Τέλος, την Πέμπτη, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για το ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider