Άλμα 200 μονάδων για τον Dow Jones - Για πρώτη φορά πάνω από τις 35.000 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλμα 200 μονάδων για τον Dow Jones - Για πρώτη φορά πάνω από τις 35.000 μονάδες
wall street
Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να διατηρούν την αισιοδοξία τους λόγω των θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Νέο ρεκόρ κατέγραψε στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Dow Jones, με τους επενδυτές να ξεπερνούν τις ανησυχίες που είχαν στην αρχή της εβδομάδας για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ.

Στο κλείσιμο της εβδομάδας, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,68% φτάνοντας για πρώτη φορά πάνω από τις 35.000 μονάδες και συγκεκριμένα στις 35.062 μονάδες, με κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,01% στις 4.411 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,04% στις 14.836 μονάδες. Και οι δύο δείκτες έκλεισαν νέα υψηλά επίπεδα καταγράφοντας ρεκόρ.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο Dow έκλεισε με άνοδο 1%, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 2% και ο Nasdaq Composite πρόσθεσε 2,8%

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε στο 1,286%, ενώ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα κατέγραψε χαμηλό 5μήνου, στο 1,13%.

Στα εταιρικά αποτελέσματα, για το β' τρίμηνο, η Twitter ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 0,20 σεντς ανά μετοχή από 0,07 σεντς ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές για το β' τρίμηνο. Επιπλέον και στο σκέλος των εσόδων, οι αναλυτές διαψεύστηκαν καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε 1,18 δισ. δολάρια ένα 1,07 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv.

Τα έσοδα του Twitter αυξήθηκαν κατά 74% σε ετήσια βάση στο τρίμηνο, με την εταιρεία να αναφέρει «μια ευρεία αύξηση της ζήτησης των διαφημιζόμενων». Το προηγούμενο τρίμηνο, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 28%. Ο αριθμός των καθημερινών ενεργών χρηστών με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων ή των χρηστών του Twitter που προβάλλουν διαφημίσεις στον ιστότοπο, αυξήθηκε κατά 11%.

Παράλληλα, αύξηση εσόδων καλύτερη και των εκτιμήσεων των αναλυτών εμφάνισε η Vodafone, με το μέγεθος του πρώτου τριμήνου να ενισχύεται κατά 3,3%, ενώ αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν αύξηση 1,4%.

Η εταιρεία επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης στα έσοδα των υπηρεσιών στην Ευρώπη και στην Αφρική, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Nick Read. «Αυτή η ανάπτυξη ήταν ευρεία τόσο στον κλάδο Καταναλωτών όσο και των Επιχειρήσεων, με την πλειοψηφία των αγορών να συνεισφέρουν στην ανάκαμψη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider