Επιχειρήσεις | Διεθνή
26-07-2021 | 23:22

«Πάτησε γκάζι» η Tesla - Υψηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα και κέρδη για το β' τρίμηνο

Newsroom
Μοιράσου το
«Πάτησε γκάζι» η Tesla - Υψηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα και κέρδη για το β' τρίμηνο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Διέψευσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η εταιρεία του ανατρεπτικού Έλον Μασκ για το β' τρίμηνο, πατώντας «γκάζι» σε έσοδα και κέρδη.

Συγκεκριμένα, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 1,45 δολάρια ένα 0,98 σεντς σύμφωνα με τη Refinitiv, τη στιγμή που τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 11,96 δισ. δολάρια έναντι 11,3 δισ. δολαρίων σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Tesla ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 δισ. δολάρια (1,14 δισ. δολάρια) σε επίπεδο καθαρών κερδών.

Η Tesla είχε ήδη αναφέρει παραδόσεις 201.250 ηλεκτρικών οχημάτων και παραγωγή 206.421 συνολικών οχημάτων, κατά το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2021.

Παράλληλα, οι θεσμικοί επενδυτές αναζητούν νέα δεδομένα για τα δύο νέα εργοστάσια που κατασκευάζει η Tesla στο Ώστιν και κοντά στο Βερολίνο, όπου η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την εμπορική παραγωγή των Cybertruck και των μπαταριών της. Παράλληλα τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στο πώς η Tesla θα αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες ελλείψεις ανταλλακτικών και το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών.

Η μετοχή της Tesla κατέγραψε άνοδο 2,2% φτάνοντας στα 657,6 δολάρια ενώ σε ετήσιο βάση έχει ενισχυθεί κατά 113,57%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.