Πτώση στη Wall, παρά το νέο χαμηλό στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση στη Wall, παρά το νέο χαμηλό στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας
Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, παρά το νέο χαμηλό στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα. 

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, παρά το νέο χαμηλό στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα, εν αναμονή των νέων δηλώσεων του Τζερόμ Πάουελ.

Ο Dow υποχωρεί 0,32%, χάνοντας 105 μονάδες, ενώ ο S&P 500, που κατέγραψε νέο ιστορικό ενδοσυνεδριακό υψηλό εχθές, υποχωρεί 0,3%. Ο Nasdaq χάνει 0,34%.

Στα εταιρικά αποτελέσματα, η Morgan Stanley ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα ανώτερα των εκτιμήσεων για το β' τρίμηνο του 2021, ωστόσο η μετοχή της αρχικά υποχωρούσε. Πλέον ενισχύεται άνω του 1%, ενώ έως τώρα φέτος έχει σημειώσει άνοδο 35%.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την ολοκλήρωση της διήμερης κατάθεσης του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος εχθές καθησύχασε τις αγορές ξεκαθαρίζοντας ότι η οικονομία πρέπει να βελτιωθεί περισσότερο, πριν η κεντρική τράπεζα αλλάξει την ιδιαίτερα χαλαρή νομισματική της πολιτική.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020, στις 360.000 την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εργασίας, ενώ καθοδική πορεία κατέγραψαν και ο αριθμός των ανέργων που συνεχίζει να λαμβάνει επιδόματα ανεργίας, κατά 126.000 στα 3,24 εκατομμύρια.

Παράλληλα, αύξηση 0,4% εμφάνισε τον Ιούνιο η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed, ενώ κινήθηκε χαμηλότερα των προσδοκιών, με τους οικονομολόγους σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal να έχουν διαμορφώσει εκτιμήσεις για 0,6%.

Σε ξεχωριστή έκθεση, η NY Fed ανακοίνωσε πως ο μεταποιητικός δείκτης Empire State ανήλθε στις 43 μονάδες τον Ιούλιο, καταγράφοντας νέο υψηλό-ρεκόρ.

Τέλος, ισχυρή αύξηση σημείωσε ο δείκτης τιμών εισαγωγών τον Ιούνιο, για 7ο διαδοχικό μήνα, ενισχύοντας τις πληθωριστικές πιέσεις. Ειδικότερα, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 1%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider