ΗΠΑ: 360.000 νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: 360.000 νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας Covid.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020, βρίσκεται ο αριθμός των πολιτών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, οι οποίες ανήλθαν σε 360.000 την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας Covid και σύμφωνα με το CNBC, βρίσκεται εντός των εκτιμήσεων του Dow Jones. Ο τελικός αριθμός δείχνει σημαντική μείωση από την ανοδική αναθεώρηση της προηγούμενης εβδομάδας στις 386.000.

Παράλληλα, καθοδική πορεία καταγράφουν και ο αριθμός των ανέργων που συνεχίζει να λαμβάνει επιδόματα ανεργίας, κατά 126.000 στα 3,24 εκατομμύρια. Και αυτός ο αριθμός βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο πανδημικών δεδομένων, με την οικονομία της χώρας να μην έχει ανακάμψει ακόμα στα προ Covid επίπεδα.

Μειωμένος ήταν και ο αριθμός των πολιτών που λαμβάνουν επιπλέον κυβερνητικά επιδόματα, κατά 449.642 στα 14,2 εκατομμύρια, μέχρι τις 19 Ιουνίου, σε σχέση με τα 33,2 εκατομμύρια, ένα χρόνο νωρίτερα.

Μέχρι στιγμής, ήπια ήταν η αντίδραση των αγορών στην ανακοίνωση των νέων δεδομένων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρή αύξηση στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider